Έλλειψη χεριών γης η κυβέρνηση προσανατολίζεται για εργάτες γης από την Ινδία!!




 

Εργάτες γης από την Ινδία είναι η επόμενη κίνηση της Κυβέρνησης, ώστε να δώσει μία «ανάσα» τους Έλληνες καλλιεργητές, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε εργατικά χέρια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes.gr γίνονται προσπάθειες του υπουργείου Εξωτερικών για διακρατική συνεργασία με την Ινδία, ώστε να έρθουν εργάτες γης όσο πιο άμεσα γίνεται στην Ελλάδα και να δώσουν μία μικρή, αλλά σημαντική «χείρα» βοηθείας, στους αγρότες της χώρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Ελληνική Πρεσβεία στο Νέο Δελχί, έχει στελεχωθεί με το διπλάσιο προσωπικό, με στόχο να προχωρήσουν γρήγορα οι εκδόσεις βίζας για τους εργάτες γης. Επίσης, να σημειωθεί, ότι σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει η συγκεκριμένη πρεσβεία και τον Ιούνιο του 2022, όταν με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και σε συνεννόηση με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, αύξησαν το προσωπικό στην Πρεσβεία στο Νέο Δελχί για να αντιμετωπισθεί η κατακόρυφη αύξηση αιτήσεων για θεώρηση εισόδου από Ινδούς πολίτες και αλλοδαπούς που διαμένουν μόνιμα στην Ινδία και επιθυμούσαν να μεταβούν στην Ελλάδα για τουρισμό τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όσον αφορά τη διακριτική συμφωνία με την Αίγυπτο αφορά κυρίως εργάτες αλιείας, ενώ με το Μπαγκλαντές η χώρα είχε έλθει νωρίτερα σε συμφωνία για εργάτες γης.

Τέλος, με το καινούργιο ΦΕΚ που ανακοινώθηκε στις 3 Απριλίου, οι εποχιακοί μετακλητοί εργάτες τρίτων χωρών για την περίοδο 2023-2024 μπορούν να μετακινούνται από Περιφέρεια σε Περιφέρεια και από εργοδότη σε εργοδότη, δίχως πρόβλημα. 

Φωτογραφία από GRTimes

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.