«Όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα» -Το πνεύμα του Σημίτη στο σώμα του Σκέρτσου για τα σκάνδαλα του Μητσοτάκη



Tις πολιτικές του καταβολές βάλθηκε να επιβεβαιώσει ο Άκης Σκέρτσος από την πρώτη κιόλας ημέρα στον θώκο του κυβερνητικού εκπροσώπου, που απέναντι στη σωρεία αποκαλύψεων για τα ζοφερά σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχε τη φαεινή ιδέα να επικαλεστεί τη ρήση του πολιτικού πάτρωνα, Κώστα Σημίτη.

Με μια παλιά, σημιτική… επιτυχία επιστράτευσε ο Άκης Σκέρτσος για να τον πλαισιώσει στην παρθενική του εμφάνιση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα, θυμίζοντας τη ρήση του πρωθυπουργού που έβλεπε τα σκάνδαλα να περνούν.

«Όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα» έλεγε ο Κώστας Σημίτης, στο περιβάλλον του οποίου ανδρώθηκε πολιτικά ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ. Η φράση αυτή μπορεί να διαψεύστηκε πικρά με τη σωρεία σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν για τις κυβερνήσεις του πρώην πρωθυπουργού, όμως ο Ά. Σκέρτσος ένιωσε την ανάγκη να την «διασκευάσει», με αφορμή τις βαριές καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενος τη σωρεία αποκαλύψεων για τις σχέσεις της Greek Mafia με την ελληνική αστυνομία, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως «τώρα η Greek Mafia διοικεί την ΕΥΠ. Το ίδιο και η αστυνομία». Έδωσε δε και παραδείγματα για τις αιτιάσεις του:

«Για παράδειγμα, αυτός ο οποίος ήταν επί τρία χρόνια αρχηγός και τον τιμήσαμε ανανεώνοντας τη θητεία του το 2018 και εκδιώχθηκε από εμάς μετά από μια τραγωδία στις πυρκαγιές του 2018, αμέσως μετά επιβραβεύτηκε και έγινε γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Παρ’ όλα αυτά, όμως, η Ελληνική Αστυνομία επί των ημερών μας τουλάχιστον είχε σαν στόχο να καταπολεμά το έγκλημα, όχι να συνεργάζεται με το έγκλημα» ανέφερε συγκεκριμένα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι απάντησε λοιπόν τη Δευτέρα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος; Όχι απλά δεν ένιωσε την ανάγκη κυβερνητικής αναδίπλωσης, αλλά κούνησε το δάχτυλο για τις επίμαχες αναφορές, με αφορμή το «τι θα ψηφίσουν οι πολίτες στις επερχόμενες εκλογές (στις οποίες ο ίδιος ο Α. Σκέρτσος αρνείται να συμμετάσχει):

«Δεν θα ψηφίσουν έναν πρώην Πρωθυπουργό που πήγε στον Βερολίνο αναζητώντας διαπιστευτήρια «εξευρωπαϊσμού» μέσω του Γερμανού Καγκελάριου και κατέληξε να καταγγέλλει – γελώντας μάλιστα, την πατρίδα του πως δήθεν η Greek Mafia διοικεί την Ε.Υ.Π. και  την Αστυνομία. Σε μια συγκυρία κρίσιμη για τα εθνικά θέματα δεν διστάζει να στοχοποιήσει εκ νέου κρίσιμους και ευαίσθητους για την εθνική και εσωτερική ασφάλεια κρατικούς οργανισμούς. Τον καλούμε να καταθέσει στον εισαγγελέα τις όποιες αποδείξεις τεκμηριώνουν τις σαθρές καταγγελίες του ειδάλλως οφείλει να ανασκευάσει» ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, παραπέμποντας ευθέως στα λόγια του Κώστα Σημίτη.

Είναι γνωστό άλλωστε πως πριν από τη θέση στον Σύνδεσμο των Βιομηχάνων, ο σημερινός υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, βρέθηκε στο γραφείο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, και μετέπειτα, διευθυντής του γραφείου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μέρος, με λίγα λόγια, του ευρύτερου περιβάλλοντος του… εκσυγχρονιστή του ΠΑΣΟΚ, πλήθος στελεχών του οποίου έχουν προσχωρήσει στη μητσοτατική Νέα Δημοκρατία.

documentonews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.