Ειλημμένη απόφαση του Βραζιλιάνου Προέδρου Λούλα για να εγκαταλείψει το δολλάριο ως συναλλαγματικό νόμισμα!


 


 Φαίνεται πως είναι ειλημμένη απόφαση για ορισμένες από τις ισχυρότερες χώρες του πλανήτη, να εγκαταλείψουν το δολάριο και να ξεκινήσουν συναλλαγές στα τοπικά τους νομίσματα. Την αρχή την κάνει η τράπεζα των BRICS και τα λόγια του Βραζιλιάνου προέδρου Λούλα, δίνουν το έναυσμα. Είπε συγκεκριμένα:

“Κάθε βράδυ αναρωτιέμαι γιατί όλες οι χώρες πρέπει να κάνουν τις συναλλαγές τους με το δολάριο. Γιατί δεν μπορούμε να συναλλαγούμε στο δικό μας νόμισμα; Γιατί δεν μπορούμε να έχουμε τη δέσμευση να καινοτομούμε; Ποιος αποφάσισε ότι το δολάριο ήταν το νόμισμα αφού ο χρυσός εξαφανίστηκε ως ισοτιμία; Γιατί δεν ήταν το γιεν; Γιατί δεν ήταν το ρεάλ, το πέσο;

Γιατί μια τράπεζα όπως η τράπεζα BRICS δεν μπορεί να έχει νόμισμα για τη χρηματοδότηση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Βραζιλίας και Κίνας, μεταξύ Βραζιλίας και άλλων χωρών BRICS; Είναι δύσκολο γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κακώς συνηθίσει να εξαρτώνται από ένα ενιαίο νόμισμα. Και νομίζω ότι ο 21ος αιώνας μπορεί να βάλει τα κεφάλια μας να δουλέψουν…».

Οι εξελίξεις προβλέπονται καταιγιστικές.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.