Στην Ιερουσαλήμ επίθεση με αυτοκίνητο σε πολίτες, Πέντε άτομα τραυματίστηκαν,Νετανιάχου:""Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση""





Επίθεση με αυτοκίνητο σε βάρος πολιτών σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ιερουσαλήμ, όταν ο οδηγός του οχήματος τους χτύπησε με φορά με αποτέλεσμα να τραυματισθούν πέντε πεζοί σε δρόμο της πόλης.

Χωρίς να χαρακτηρίσει το συμβάν επίθεση, η αστυνομία δήλωσε πως ένας “ύποπτος”, ο οποίος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, «εξουδετερώθηκε» επί τόπου και πως «μεγάλος αριθμός αστυνομικών» κλήθηκαν ως ενισχύσεις.

Βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter δείχνει πεσμένους ανθρώπους στο οδόστρωμα ενώ το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο και έχει περικυκλωθεί από διάφορους άνδρες. Μάλιστα, ένας από αυτούς κρατάει όπλο -δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για αστυνομικό ή πολίτη- και πυροβολάει συνολικά έξι φορές κατά του οχήματος, με τον τελευταίο πυροβολισμό να είναι σχεδόν εξ επαφής έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου και με στόχο τον οδηγό.

    ⚡️Moment of the ramming operation in Jerusalem.

    So far 5 injuries and rumours about a death, although unconfirmed. pic.twitter.com/eB0w9xKbga

    — War Monitor (@WarMonitors) April 24, 2023

    #BREAKING: Five people injured, Palestinian attacker shot and neutralised following car-ramming attack in Israeli city of Jerusalem pic.twitter.com/Y2MOBED3Op

    — I.E.N. (@BreakingIEN) April 24, 2023

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ Magen David Adom ανέφερε πως περιθάλπει πέντε τραυματίες, περιλαμβανομένου ενός 50χρονου άνδρα που δεν έχει τις αισθήσεις του και είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Στο μεταξύ το περιστατικό ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση» το περιστατικό. «Πριν από μερικά λεπτά, όχι μακριά από εδώ, έγινε άλλη μία απόπειρα δολοφονίας πολιτών του Ισραήλ. Αυτή η τρομοκρατική επίθεση σε αυτόν τον τόπο, αυτήν τη στιγμή, μας υπενθυμίζει πως η γη του κράτους του Ισραήλ έχει αποκτηθεί με τίμημα πολλές δοκιμασίες», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Νετανιάχου καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται για τον εορτασμό από αύριο Τρίτη το βράδυ της 75ης επετείου ίδρυσής του.

Πηγή: Jerusalem Post, BBC

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.