Η Χιλή έτοιμη για εθνικοποίηση της βιομηχανίας λιθίου

Ο πρόεδρος της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς δήλωσε χθες Πέμπτη ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην εθνικοποίηση της βιομηχανίας λιθίου της χώρας και να ιδρύσει κρατική επιχείρηση η οποία θα παράγει το μέταλλο, απαραίτητο για την κατασκευή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλων ηλεκτρονικών.

Ανακοινώνοντας το πολυαναμενόμενο σχέδιό του για το ζήτημα, την εθνική πολιτική για το λίθιο, ο κ. Μπόρις εξήγησε πως οι μελλοντικές συμβάσεις εκμετάλλευσης κοιτασμάτων θα ανατίθενται σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά με κρατικό έλεγχο.

Διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του δεν θα τερματίσει τις συμβάσεις που έχουν υπογραφτεί με τις εταιρείες SQM και Albemarle, όμως θα διαπραγματευτεί κρατική συμμετοχή στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αφού εκπνεύσει η ισχύς τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.