Και δεύτερο σχολείο στον Κορυδαλλό απειλείται από την ΔΕΗ με διακοπή ηλεκτροδότησης!!





 

Η ΔΕΗ ΑΕ στο χρηματιστήριο και τα σχολεία στο σκοτάδι!

Φαίνεται πως το ένα μετά το άλλο τα σχολεία κινδυνεύουν με διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω χρεών προς την ΔΕΗ!

Νέα απαράδεκτη επιστολή προς σχολείο του Κορυδαλλού, με την οποία απειλεί ότι θα διακόψει την ηλεκτροδότηση λόγω απλήρωτου λογαριασμού, έστειλε η ΔΕΗ ΑΕ.

Συγκεκριμένα, την ώρα που δεν έχουν κοπάσει ακόμη οι αντιδράσεις για τις αντίστοιχες απειλές εναντίον του 1ου ΓΕΛ της πόλης, η ΔΕΗ, με επιστολή της προς το 4ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, δηλώνει ότι εκκρεμεί η εξόφληση προηγούμενου λογαριασμού και απειλεί ότι θα προχωρήσει στις «νόμιμες ενέργειες» για τη «διασφάλιση των συμφερόντων της».

Όπου «νόμιμες ενέργειες» η ΔΕΗ εννοεί τη δυνατότητα να βυθίσει στο σκοτάδι ένα ολόκληρο σχολείο, ενώ με τη «διασφάλιση των συμφερόντων της» εννοεί την προστασία των υπερκερδών της, που προέρχονται από την πολιτική εμπορευματοποίησης της Ενέργειας, που προωθούν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την «απελευθέρωση» της αγοράς.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι αντίστοιχες προειδοποιήσεις διακοπής ρεύματος είναι πλέον συχνό φαινόμενο, καθώς είχαν υπάρξει πριν λίγους μήνες σε δεκάδες σχολεία του δήμου Πειραιά, όμως με την άμεση παρέμβαση εκπαιδευτικών σωματείων, όπως η ΕΛΜΕ Πειραιά, δεν προχώρησε καμία διακοπή ρεύματος σε σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η επιστολή της ΔΕΗ προς το 4ο ΓΕΛ αφορούσε μία απλή καθυστέρηση στην πληρωμή που λογαριασμού, ο οποίος μάλιστα είχε εξοφληθεί όταν έφτασε η επιστολή στο γραφείου του διευθυντή του σχολείου…
Δέσμευση του Δήμου Κορυδαλλού για το 1ο ΓΕΛ

Αναφορικά με τις απειλές στο 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, μετά από την πίεση που άσκησε η δημοσιοποίηση του θέματος από την ΕΛΜΕ Πειραιά, ο δήμαρχος της πόλης, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης το σχολείο και δεσμεύθηκε ότι ο δήμος θα καλύψει το σύνολο της οφειλής προς τη ΔΕΗ ΑΕ. Πρόσθεσε ότι θα φέρει το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, η βιομηχανία απειλών των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος προς σχολεία (και όχι μόνο) για διακοπή της ηλεκτροδότησης κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη του αγώνα με προμετωπίδα τα αιτήματα για καμία διακοπή ρεύματος σε σχολεία, σπίτια μαθητών και εκπαιδευτικών, για αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και διαγραφή των χρεών των σχολείων προς τις πρώην ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο).

ΚΚΕ: Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σχολείο στο σκοτάδι!

Εξάλλου, σε δήλωσή της σχετικά με το θέμα, η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ Πειραιά σημειώνει:

«Για μια ακόμη φορά το αστικό κράτος, με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο αποδεικνύει πως για το μόνο που είναι ικανό είναι να εξασφαλίζει κέρδη για το κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις του.

Στα πλαίσια αυτά, ξεσπιτώνει κόσμο με τους πλειστηριασμούς που διευκόλυνε η πολιτική που ακολούθησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Σε αυτά τα πλαίσια είναι και τα ραβασάκια για διακοπή ρεύματος που στέλνει σε σπίτια εργαζομένων, ανέργων και σε σχολεία!

Ένα τέτοιο ραβασάκι έστειλε και στο 1 ο ΓΕΛ Κορυδαλλού.

Το ξεκαθαρίζουμε.

Δεν θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα σχολείο στο σκοτάδι. Οι γονείς μέσα από τους συλλόγους και τις ενώσεις, πλάι στα σωματεία των εκπαιδευτικών και τα όργανα των μαθητών, θα αγωνιστούμε για φθηνό ρεύμα για όλο το λαό.

Σήμερα που το ρεύμα παράγεται με σύγχρονη τεχνολογία, που τα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες έχουν γεμίσει τον κόσμο, το ρεύμα πρέπει να είναι το πιο φτηνό αγαθό. Το εμπόδιο που μπαίνει όμως είναι ότι και αυτό είναι ένα εμπόρευμα στην βάρβαρη ελεύθερη αγορά του καπιταλισμού. Και μάλιστα ένα ακριβό εμπόρευμα μιας και οι πολιτικές που ακολουθούν όλες οι ως τώρα κυβερνήσεις εκτίναξαν την τιμή του για να κερδίζουν τα μονοπώλια της ενέργειας. Να τους βάλουμε τα δικά μας εμπόδια, δυναμώνοντας το ΚΚΕ στις εκλογές της 21 Μαΐου, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για πιο δυνατούς αγώνες.»

imerodromos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.