Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε η αντιπαράθεσή τους να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο Αθήνας - Άγκυρας

«Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία», απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων.

«Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ ο  τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανήλθε μετά από καιρό στις προκλήσεις κατά τις Ελλάδας μιλώντας για μία ακόμη φορά περί «ασάφειας κυριότητας νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο».

Μιλώντας στο τουρκικό κανάλι TV100 ο Μελβούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στις διαφορές των δύο χωρών ξεκινώντας από την κρίση των Ιμίων. «Υπήρξε κρίση Ιμίων; Υπήρξε» είπε. «Τότε, οι κυβερνήσεις είπαν «ας ξεκινήσουμε διερευνητικές συνομιλίες». Κι εμείς τις συνεχίσαμε. Επειδή ήταν ένα θετικό βήμα. Συζητάμε το πώς να λύσουμε αυτά τα προβλήματα».

Ο τούρκος ΥΠΕΞ ο οποίος μετά τους φονικούς σεισμούς στη γειτονική χώρα και την αλληλεγγύη που επέδειξε η χώρα μας, είχε μιλήσει για μία νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επανήλθε στις προκλήσεις ελέω εκλογών.

«Όταν η Ελλάδα απαιτεί εναέριο χώρο 10 μιλίων πάνω από χωρικά ύδατα 6 μιλίων και το αεροσκάφος μας εισέρχεται σε αυτόν τον εναέριο χώρο, σε αυτά τα 4 μίλια, που διεκδικούν, αλλά δεν είναι δικά τους, αυτό αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. Και τότε αρχίζουν και λένε «τον παραβιάσατε»» τόνισε χαρακτηριστικά .

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έθιξε και το ζήτημα των ελληνικών νησίδων που διεκδικεί η χώρα του. «Ομοίως, υπάρχουν νησάκια και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα δεν είναι σαφής, μιλάω για τις συνθήκες της Λωζάνης το ’23 και των Παρισίων το ‘47, των οποίων η κυριαρχία δεν καθορίζεται με σαφήνεια από τις συμφωνίες. Εμείς λέμε δικαίως ότι «είναι δικές μας». Η Ελλάδα λέει επίσης ότι είναι «δικές μας» και τότε ξεσπάει ένταση».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.