Πέντε οι νεκροί στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν στη Μασσαλία

 

 


Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν άλλο ένα πτώμα, το πέμπτο, στα συντρίμμια των πολυκατοικιών που κατέρρευσαν την Κυριακή στη Μασσαλία, έπειτα από έκρηξη, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Νωρίτερα, οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι αγνοούνταν οκτώ άνθρωποι μετά την έκρηξη από την οποία καταστράφηκαν δύο πολυκατοικίες και κατέρρευσε εν μέρει μια τρίτη. Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Η ανάσυρση των νεκρών είναι "ένα μακάβριο, δύσκολο και δραματικό έργο", σχολίασε ο υπουργός Στέγασης Ολιβιέ Κλάιν μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μασσαλία. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, πρέπει να στηρίξει τα θύματα, τις οικογένειές τους και εκείνους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται "με προσοχή και αποφασιστικότητα", τόνισε. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 40 κτίρια κοντά στο σημείο της καταστροφής.

Από την κατάρρευση προκλήθηκε πυρκαγιά που δυσχέρανε τις έρευνες, αφού συνεχιζόταν μέχρι το πρωί σήμερα.

Πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι, όμως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το 2018, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από αυτό το σημείο, άλλα τρία κτίρια που είχαν κριθεί μη κατοικήσιμα, κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ άνθρωποι. Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας σημείωσε πάντως ότι τα κτίρια που κατέρρευσαν την Κυριακή δεν είχαν δομικά προβλήματα και ερευνάται το ενδεχόμενο η καταστροφή να προκλήθηκε από έκρηξη αερίου.  

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.