Μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ και άλμα 6% στην τιμή του!!


 


 

Αλματώδη αύξηση κατά σχεδόν 6% στις συναλλαγές σημειώνουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, μετά την μάλλον απρόσμενη ανακοίνωση πέντε χωρών του OPEC+ για μεγάλες μειώσεις της παραγωγής τον Μάιο.

Συγκεκριμένα, η τιμή του βαρελιού του WTI (West Texas Intermediate), αμερικανικής ποικιλίας αναφοράς, ανεβαίνει κατά 5,74% στα 80,01 δολάρια και κοντά στο 8% στην έναρξη των συναλλαγών, ενώ αυτή του βαρελιού Μπρεντ βόρειας θάλασσας αυξάνεται κατά 5,67%, φθάνοντας τα 84,42 δολάρια.

Η σημαντική άνοδος έρχεται μετά την ανακοίνωση των πετρελαϊκών κολοσσών του Κόλπου (Ιράκ, Αλγερία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κουβέιτ) πως θα μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου τους, ως ένα «προληπτικό μέτρο» που αποσκοπεί να σταθεροποιήσει τη αγορά.


Πιο αναλυτικά, το Ριάντ, το Αμπού Ντάμπι και το Κουβέιτ θα μειώσουν την παραγωγή τους συνολικά κατά 772.000 βαρέλια την ημέρα από τον Μάιο μέχρι τα τέλη του έτους, ανέφεραν οι τρεις χώρες του Κόλπου σε ανακοινώσεις που δημοσιοποιήθηκαν από τα αντίστοιχα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, το Ιράκ, από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου, ανακοίνωσε μια μείωση κατά 211.000 βαρέλια την ημέρα της παραγωγής του από την 1η Μαΐου και η Αλγερία προχωρά από την πλευρά της σε «εθελοντική μείωση 48.000 βαρελιών την ημέρα, από τον Μάιο μέχρι τα τέλη του 2023, σε συντονισμό με ορισμένες χώρες μέλη και μη μέλη του ΟΠΕΚ», σύμφωνα με ανακοίνωση.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.