Σε κλίμα συγκίνησης μνημόσυνο για τα 57 παοδιά, θύματα της τραγωδίας των Τεμπών .Το μοιρολόι που συγκίνησε "Για τους χαμένους Αγγέλους των Τεμπών"


 



Δείτε το βίντεο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, τελέστηκε χθες, επιμνημόσυνη δέηση για τα 57 θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, στον Άη Γιώργη, στο Μεϊντάνι.

Οι Ανωγειανοί άναψαν ένα κερί, στη μνήμη των θυμάτων, για την ανάπαυση των ψυχών τους.

Σύμφωνα με το anogi.gr, μετά το μνημόσυνο, που τέλεσε ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ο καλλιτέχνης και ψάλτης της ενορίας του Άη Γιώργη, Βασίλης Δραμουντάνης, συγκίνησε ερμηνεύοντας τις παρακάτω μαντινάδες του Βασίλη Σωπασή, με την ιδιαίτερη ευαισθησία που τον διακρίνει σαν άλλο μοιρολόι με συνοδεία το μαντολίνο του.

“O ήλιος εσκοτείνιασε

και δακρυσμένος βγαίνει,

γιατί σε τάφους δέρνοντε

γονείς χαροκαμένοι

Mέσα σε μόνο μια στιγμή

τόσες ψυχές αθώες,

φύγανε και τα όνειρα

γίνανε μαύρες ώρες

Mάνα, πατέρα δε θα ‘ρθω

Γιατί για μένα εχάθη,

τ’όμορφο τρένο της ζωής

απ’ αλλονώ(ν) τα λάθη”

Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης ανέφερε: “Η μοιραία αμαξοστοιχία συνέθλιψε εκείνο το βράδυ, κάθε αίσθημα ασφάλειας που ανοήτως διατηρούσαμε τόσα και τόσα χρόνια, επαναπαυμένοι όλοι μας

Σε μία νιρβάνα, απόρροια υλισμού και απομάκρυνσης από το Θεό και Χριστό μας.”

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.