Συλλαλητήριο αγροτών στην Λάρισα στις 26/4 για την αναπλήρωση των χαμένων εισοδημάτων!


 


 

Με οδηγό τους πολύμηνους αγώνες οι οποίοι οδήγησαν στην καταβολή χρημάτων για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε ορισμένα προϊόντα όπως τα μήλα, τα κάστανα κ.α, οι βιοπαλαιστές αγρότες του νομού Λάρισας προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις διεκδικώντας να υπάρξει αναπλήρωση εισοδήματος και για τα υπόλοιπα προϊόντα για τα οποία είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 26 Απρίλη θα γίνουν συλλαλητήρια με τρακτέρ στην Αγιά και την Ελασσόνα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν και στην περιοχή του δήμου Τεμπών, όπως και στα παρακάρλια χωριά.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε στη μαζική σύσκεψη που οργάνωσε το βράδυ της Τρίτης 18 Απρίλη στην Αγιά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και συμμετείχαν δεκάδες αγροτικοί σύλλογοι από το νομό Λάρισας αλλά και άλλες περιοχές όπως η Μαγνησία, η Εορδαία.

Τις επόμενες μέρες θα γίνουν συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων των Αγροτικών Συλλόγων, περιοδείες σε χωριά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των αγροτών.

Μιλώντας εισηγητικά στην σύσκεψη, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και μέλος της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, αναφέρθηκε καταρχήν στο θετικό αποτέλεσμα που είχαν οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, «ανάσες ανακούφισης έχουμε όταν δεν περιμένουμε σωτήρες για να μας λύσουν τα προβλήματα, όταν βγαίνουμε στους δρόμους με όλες τις μορφές , μαζικά, ενωτικά μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους, την Ομοσπονδία και σε συντονισμό με τους συναδέλφους μας σε όλη την χώρα, μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων».

Ταυτόχρονα στάθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση επιδίδεται στο γνωστό παιχνίδι τού «διαίρει και βασίλευε», δίνοντας αποζημίωση σε κάποια χωριά ή νομούς και σε άλλα όχι, για τα ίδια προϊόντα! Ενδεικτικά ανέφερε τα αμύγδαλα όπου θα δοθούν αποζημιώσεις σε αγρότες του νομού Μαγνησίας αλλά τίποτα για το νομό Λάρισας. Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και για τα κεράσια και τα δαμάσκηνα.

Παράλληλα ανέδειξε τη σημασία που έχει για τους αγρότες ο συνεχής αγώνας για ζητήματα όπως το υψηλό κόστος παραγωγής. Ενδεικτικά ανέφερε ότι οι τιμές που υπάρχουν σε πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα, αγροτικά μέσα και εφόδια, οδηγούν τον αγρότη όχι μόνο να μην έχει ικανοποιητικό εισόδημα, αλλά πολλές φορές να μην μπορεί να καλύψει τα έξοδά του.

Ταυτόχρονα στηλίτευσε το γεγονός ότι την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επικαλείται τα “δημοσιονομικά δεδομένα”, δίνει -όπως και η προηγούμενη- 370 εκατομμύρια ευρώ σε εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους για αφορολόγητο πετρέλαιο και επιστροφή ΕΦΚ στα καύσιμα. Αντίστοιχα κατήγγειλε ότι οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι το αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης».

Ειδική αναφορά έκανε και την απώλεια της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα μήλα και στους καρπούς με κέλυφος, επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο χάνονται από τους αγρότες πάνω από 200 ευρώ το στρέμμα.
Δίκαια αιτήματα επιβίωσης

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.