Αύριο Τετάρτη 26/4 εκδικάζεται η αγωγή επαγγελματιών της εστίασης κατά του Δημοσίου για την περίοδο του lockdown




 

Tην Τετάρτη, 26/4 στις 12.00 εκδικάζονται οι αγωγές μελών του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης για αποζημίωση εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου για την περίοδο των lockdown, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο Κύκλος, με αφρομή την εκδίκαση δημοσίευσε εκτενή ανακοίνωση με τις θέσεις και τα αιτήματά του, καλώντας μάλιστα τους επαγγελματίες της εστίασης σε συγκέντρωση έξω από το Δικαστήριο.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «σφαγή» στην Εστίαση.

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των συναδέλφων του Κύκλου κατέθεσε, δια του δικηγόρου της, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, υπερασπιζόμενη τα δίκαια αιτήματα των αγωγών.

Καλούμε τους συναδέλφους μας σε μια συμβολική συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Δικαστήριο.

Να θυμίσουμε σε όσους δεν παρακολούθησαν την σφαγή που υπέστη η Εστίαση γιατί επιλέξαμε την δικαστική οδό:

Παρ’ ότι εμείς, οι άνθρωποι της Εστίασης, βάλαμε πλάτη στην υγειονομική κρίση, υπακούοντας στην συνταγματική επιταγή της προσφοράς όλων των πολιτών στα δημόσια βάρη (Σύντ. άρθρο 4, παρ. 5), κλείνοντας τα μαγαζιά μας για τεράστιο χρονικό διάστημα, διαπιστώσαμε ότι η κυβέρνηση πέταξε την εκπλήρωση της υποχρέωσής μας για κοινωνική αλληλεγγύη στις καλένδες.
Πώς αλλιώς να μεταφράσουμε ότι ενώ αποδεχθήκαμε την οιονεί ανάκληση της άδειας λειτουργίας, που μας επέβαλε μας “επιβράβευσε” τελικά με το τέλος επιτηδεύματος για το 2020 και το 2021, χρεώνοντάς μας με 1.300 ευρώ;
Άλλωστε με αυτό το τέλος μας τιμωρεί ακόμη, παρά το γεγονός ότι υπάρχει οδηγία από την Ευρώπη για την κατάργησή του!

Η κυβέρνηση διατυμπάνισε σε όλα τα ΜΜΕ ότι μας στήριξε, την ίδια στιγμή που είχε αποσυρθεί από οποιαδήποτε στήριξη.
Επαναλαμβάνουμε λοιπόν μερικά βασικά στοιχεία:

▪️ Οι επιχειρήσεις εστίασης που απασχολούν μέχρι 49 άτομα, αποτελούν το 87% της συνολικής ιδιωτικής απασχόλησης.
▪️ Οι επιχειρήσεις εστίασης που απασχολούν μέχρι 9 άτομα, αποτελούν το 57% της συνολικής ιδιωτικής απασχόλησης.
▪ Στην Εστίαση εργάζονται περίπου 400.000 άνθρωποι και μαζί με τα εξαρτώμενα παρελκόμενα επαγγέλματα αγγίζουν το 1.000.000.
▪️ Η μοναδική στήριξη που πήραμε οι επιχειρηματίες της Εστίασης, ως φυσικά πρόσωπα, ανήλθε στα 800 ευρώ τον Μάρτη του 2020.
Αμέσως μετά χρεωθήκαμε με δάνεια (επιστρεπτέες προκαταβολές), που καλούμαστε να αποπληρώσουμε το 50% ή 70% του κεφαλαίου τους, όταν το ίδιο το κεφάλαιο δεν επαρκούσε ούτε για το μειωμένο ενοίκιο, ούτε για τους λογαριασμούς ενέργειας των κλειστών μας μαγαζιών.
Η κυβέρνηση “αγνόησε” ότι είμαστε φυσικά πρόσωπα και μας επέβαλε, κυριολεκτικά, να πεινάσουμε, και βέβαια, να χάσουμε όλες τις ρυθμίσεις, που είχαμε μέχρι τότε.
▪Από την άλλη, η στήριξη που πήραν οι εργαζόμενοί μας ανήλθε μόλις σε 534 ευρώ μηνιαίως και δημιούργησε τεράστια ιδιωτικά χρέη σ’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Η κυβέρνηση, υλοποιώντας το σχέδιο Πισσαρίδη, φτωχοποίησε έναν πολυπληθή κλάδο, ενοχοποιώντας τον για την διασπορά του ιού, που η ίδια δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί!

Ο πρωθυπουργός αν και παραδέχθηκε ότι είμαστε σε πόλεμο, δεν έκανε τίποτα άλλο, παρά να μας χρεώνει κατά την διάρκεια των lockdown, ενώ θα μπορούσε να έχει θεσπίσει δικαιοστάσιο, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι περιουσίες των πολιτών της χώρας, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν!
Αντ’ αυτού, μας ζήτησε να κάνουμε υπέρμετρα επαχθείς παραχωρήσεις.
Μας στέρησε το δικαίωμα στην εργασία, την επαγγελματική και επιχειρηματική ελευθερία, την αξιοπρεπή διαβίωση και μας ανάγκασε, αφού μας “‘ανοιξε” χωρίς το πολυδιαφημιζόμενο κεφάλαιο επανεκκίνησης, το περίφημο 7%, που ελάχιστοι εισέπραξαν, σε διαχωρισμό, σε κοινωνικούς αυτοματισμούς και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ποιό κράτος Δικαίου εξαπολύει τέτοιες επιθέσεις στους πολίτες του;

Η ανήκεστος βλάβη της Εστίασης είναι γεγονός!
Η οικονομική κανονικότητα απομακρύνεται συνεχώς.
Η ακρίβεια και το ενεργειακό μας απειλούν όλους.

Ζητάμε τα στοιχειώδη για την υπαρξιακή και επαγγελματική μας αξιοπρέπεια:

■ Άμεση μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιδότηση για επιστρεπτέες έως 40.000 ευρώ, όπως άλλωστε είναι και η οδηγία της Ευρώπης.
■ Διαγραφή όλων των κορωνοχρεών για το 2020 και το 2021.
■ Ασφάλιση για όλους και επανένταξη όλων σε 120 δόσεις για όλα τα χρέη ανεξαιρέτως, πριν και μετά την πανδημία.
■ Κάλυψη του 70% του ενεργειακού κόστους.
■ Νομοθετική ρύθμιση “παγώματος” των ενοικίων και
απαγόρευση εξώσεων μέχρι το τέλος του 2024, με θέσπιση τουλάχιστον εξαετών επαγγελματικών μισθωτηρίων.
■ Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
■ Μείωση του ΦΠΑ στο 6% μέχρι το τέλος του 2024.
■ Νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας.

koutipandoras.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.