ΤΟ ΜΕΡΑ 25 ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ




Το σχέδιο «Οδυσσέας» παρουσίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης και το κόμμα του ΜέΡΑ25, το οποίο έχει να κάνει «Η διαχείριση των κόκκινων δανείων από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις αποσκοπεί στην εξάλειψη ενός βασικού χαρακτηριστικού της ελληνικής κοινωνίας: την ιδιοκατοίκηση, την ιδιωτική περιουσία των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων». Σημειώνεται ότι το 2022 το ΜέΡΑ25 είχε παρουσιάσει και το σχέδιο «Δήμητρα» το οποίο έκανε λόγο για πληρωμές χωρίς την μεσολάβηση τραπεζών.

Αναφορικά με το σχέδιο «Οδυσσέας» το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη επισημαίνει σε ανανοίνωσή του ότι για να εφαρμοστεί πρέπει να γίνουν τα εξής: «Στη θέση του ”Ηρακλή” πρέπει να μπει ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», μια νέα Δημόσια Εταιρεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους που τερματίζει την πώληση των κόκκινων δανείων στα ταμεία, καταργεί τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας και των εν λειτουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παγώνει τα κόκκινα δάνεια (χωρίς ο δανειολήπτης να χάνει το ποσοστό ιδιοκτησίας που έχει) και σταματά την εξαγωγή υπεραξιών από τα αρπακτικά ταμεία στο εξωτερικό».

«Ελπίζουμε κι ο “Οδυσσέας” να προκαλέσει τον αντίστοιχο τρόμο που προκάλεσε και η “Δήμητρα” στο εγχώριο πολιτικό, ολιγαρχικό και μιντιακό κατεστημένο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, μετά την πολιτική θύελλα που προκάλεσαν δηλώσεις στελεχών του κόμματος σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος των τραπεζών, αλλά και ενός παράλληλου συστήματος συναλλαγών.

«Πρόκειται για μια δημόσια εταιρεία διαχείρισης των κόκκινων δανείων που θα αντικαταστήσει τον εγκληματικό “Ηρακλή” της Κυβέρνησης» σχολιάζει το ΜέΡΑ25 για το νέο σχέδιό του, όπου μεταξύ άλλων, προβλέπεται η «μόνιμη προστασία της κύριας κατοικίας και των μικρομεσαίων με την καταβολή μηνιαίου παγίου που δεν θα ξεπερνά το 1/5 των καθαρών εισοδημάτων και το ύψος του οποίου θα προσδιορίζεται από τις δημοτικές αρχές».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Αφού φρόντισε η Κυβερνητική προπαγάνδα να μάθει ο κόσμος -έστω και δια μέσου της ακατάσχετης κινδυνολογίας των συστημικών μέσων- το σχέδιο “Δήμητρα” και το πόσο σπουδαίο είναι και απαραίτητο ένα τέτοιο ψηφιακό εργαλείο, που δείχνει και γιατί το φοβούνται τόσο πολύ οι ολιγάρχες, τα συστημικά, μνημονιακά τους κόμματα και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, καλούμε τους πολίτες να μάθουν και για τον “Οδυσσέα”.

Ο “Οδυσσέας” είναι το σχέδιο που προτείνουμε για να σωθούν πραγματικά τα σπίτια και τα μαγαζιά του κόσμου από τα αρπακτικά ταμεία, τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις. Πρόκειται για μια δημόσια εταιρεία διαχείρισης των κόκκινων δανείων που θα αντικαταστήσει τον εγκληματικό “Ηρακλή” της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και θα βάλει φρένο στην πώληση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά ταμεία και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα.

Ελπίζουμε κι ο “Οδυσσέας” να προκαλέσει τον αντίστοιχο τρόμο που προκάλεσε και η “Δήμητρα” στο εγχώριο πολιτικό, ολιγαρχικό και μιντιακό κατεστημένο. Είναι ένα σχέδιο που πρέπει να εφαρμοστεί κι αυτό χωρίς καμία πρότερη διαπραγμάτευση, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, η κοινωνία και η οικονομία. Παρόμοια σχέδια έχουν εφαρμοστεί στην Γερμανία για την διαχείριση των κόκκινων δανείων, αλλά στην χώρα μας και στον λαό μας επιβλήθηκαν σχέδια που εξυπηρετούν μόνο την προσοδοφορία των αρπακτικών.

Αναπαράγοντας την ανάρτηση του ΜέΡΑ25 στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου, Έρικ Έντμαν, σχολίασε με ειρωνική διάθεση, σε παρόμοιο μήκος κύματος με αυτό του κόμματός του: «Ωχ αμάν, κι άλλο σχέδιο το ΜέΡΑ25; Ούτε πολιτικό κόμμα με πρόγραμμα 100 ημερών να ήταν…».

    Ωχ αμάν, κι άλλο σχέδιο το ΜέΡΑ25; Ούτε πολιτικό κόμμα με πρόγραμμα 100 ημερών να ήταν… https://t.co/2VTUAkTgTZ

    — Erik Edman (@edmantweet) April 25, 2023

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.