Τυνησία: Τους 25 έφτασαν οι νεκροί από τη βύθιση χθες σκάφους που μετέφερε μετανάστες

 

 


 

Το λιμενικό της Τυνησίας ανέσυρε 15 ακόμη πτώματα μεταναστών, ανεβάζοντας σε 25 τους νεκρούς από το ναυάγιο σκάφους στα ανοικτά της χώρας, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ένα ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 110 μετανάστες βυθίστηκε χθες Τετάρτη στα ανοικτά της πόλης Σφαξ. Έχουν διασωθεί 76 άνθρωποι, ενώ οι υπόλοιποι αγνοούνται.

Αυτού του είδους τα δυστυχήματα στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα δεκάδες μετανάστες να αγνοούνται ή να έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ιταλία μέσω της Μεσογείου.

Το λιμενικό της Τυνησίας έχει εντοπίσει 14 πτώματα μεταναστών, ανάμεσά τους έξι γυναίκες από αφρικανικές χώρες, όπως και ενός Τυνήσιου που ήταν ο καπετάνιος του σκάφους, δήλωσε ο Χούσεμ Εντίν Τζεμπάμπλι, αξιωματούχος του λιμενικού.

Η Τυνησία είναι τον τελευταίο καιρό η βασική χώρα από την οποία αναχωρούν οι μετανάστες που επιθυμούν να φτάσουν στην Ευρώπη για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τις συγκρούσεις στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση (ΔΟΜ), περισσότεροι από 400 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου στην προσπάθειά τους να διασχίσουν την κεντρική Μεσόγειο και να φτάσουν στην ΕΕ, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί στο αντίστοιχο διάστημα από το 2017.

Το λιμενικό της Τυνησίας είχε επισημάνει αυτό τον μήνα ότι περισσότεροι από 14.000 μετανάστες, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική, συνελήφθησαν ή διασώθηκαν τους τρεις πρώτους μήνες του έτους στη Μεσόγειο, αριθμός πενταπλάσιος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.