Νέο ναυάγιο με μετανάστες έξω από την Λαμπεντούζα με 20 αγνοούμενους!

 

Τριάντα τέσσερις μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν την περασμένη νύχτα από αλιευτικό νότια της Σικελίας, ενώ οι Ιταλοί ψαράδες ανέσυραν επίσης το πτώμα ενός νεαρού άνδρα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, αγνοούνται τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι.

Συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο έφτασαν στο νησί της Λαμπεντούζα, με 21 πλεούμενα, πάνω από 800 μετανάστες και πρόσφυγες. Στο κλειστό κέντρο παραμονής του νησιού, σήμερα βρίσκονται σήμερα 1.094 άνθρωποι, προερχόμενοι κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες πολλές γυναίκες και παιδιά έφτασαν στην Λαμπεντούζα με μεταλλικές βάρκες, τις οποίες τα μέλη της ιταλικής ακτοφυλακής αποκαλούν, συχνά, «πλεούμενα φέρετρα», λόγω του ότι είναι πολύ εύκολο να ανατραπούν και να γίνουν πραγματικές παγίδες θανάτου.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.