Ερημοποίηση της ελληνικής επαρχίας....Η Ήπειρος μειωμένει κατά 17000 κατοίκους..Μεγάλη η συρρίκνωση του πληθυσμού





Η απογραφή του 2021 αποτυπώνει τη δραματική συρρίκνωση του πληθυσμού ιδιαίτερα στα χωριά

Η απώλεια των δύο εδρών έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της τελευταίας απογραφής, που δείχνει μειωμένο κατά περίπου 17.000 άτομα τον πληθυσμό της Ηπείρου, ο οποίος περιορίζεται σε 319.543 μόνιμους κατοίκους.

Με εξαίρεση τα Γιάννενα, όπου καταγράφεται μικρή άνοδος, στους άλλους 17 δήμους η κατάσταση είναι δραματική.

Ειδικότερα στον Νομό Ιωαννίνων η μείωση ανέρχεται στο 4,7%, στην Άρτα στο 5,8%, στη Θεσπρωτία στο 6,3% και στην Πρέβεζα στο 4,8%.

Την ίδια ώρα η απογραφή του 2021 αποτυπώνει τη δραματική συρρίκνωση του πληθυσμού ιδιαίτερα στα χωριά.

Tρία χωριά της Ηπείρου εμφανίζονται με μηδενικό αριθμό κατοίκων, αρκετά με μονοψήφιο και ακόμη περισσότερα με λιγότερους από 30 κατοίκους

Επίσης και με βάση τα στοιχεία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων η Ήπειρος κατατάσσεται στις πιο γερασμένες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης και οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία ο πλέον γερασμένος πληθυσμός με μέσο όρο ηλικίας γύρω στα 60 χρόνια βρίσκεται στα Κεντρικά Τζουμέρκα και στην πρώτη δεκάδα είναι οι Δήμοι Δωδώνης, Γεωργίου Καραϊσκάκη και Βόρειων Τζουμέρκων.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.