Δασμούς 130% επέβαλλε η Τουρκία στις εισαγωγές σιτηρών!!





Η Τουρκία επέβαλε δασμούς ύψους 130% σε ορισμένες εισαγωγές σιτηρών, συμπεριλαμβανομένων σιταριού και καλαμποκιού, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο εισαγωγικός δασμός έρχεται αφότου ορισμένες  χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσαν την απαγόρευση των εισαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, ορισμένοι έμποροι είπαν ότι η κίνηση της Τουρκίας είναι σε μεγάλο βαθμό για την προστασία των τοπικών γεωργικών τομέων της, κυρίως ενόψει των σημαδιακών εκλογών της 14ης Μαΐου.

Σύμφωνα με προηγούμενη ρύθμιση, δεν υπήρχε φόρος εισαγωγής στο σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη, τη βρώμη, το καλαμπόκι και το σόργο μέχρι τις 30 Απριλίου. Με την απόφαση της Τρίτης, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου, θα επιβληθεί εισαγωγικός δασμός 130% στις εισαγωγές σιτηρών.

Η συγκομιδή σιταριού και κριθαριού της Τουρκίας ξεκινά τον Μάιο.

Η Τουρκία είχε μειώσει τους εισαγωγικούς δασμούς σε σιτηρά και άλλα γεωργικά προϊόντα μετά την πανδημία στα τέλη του 2020 και τους διέκοψε πριν από περίπου ένα χρόνο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα μεγάλα έργα ενέργειας και υποδομών ενόψει των εκλογών, λόγω του ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα μπορούσε να χάσει μετά από δύο δεκαετίες στην εξουσία. Μάλιστα για να ενισχύσει την ψηφοθηρική του στρατηγική, στον απόηχο της εξαγγελίας Κιλιτσντάρογλου προ μερικών εβδομάδων ότι θα προσλάβει πάνω από 100.000 δασκάλους όταν εκλεγεί, ο Ερντογάν ανακοίνωσε μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές ότι θα προσλάβει 45.000 δασκάλους άμεσα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.