Διαστρεβώσεις του νέου ασφαλιστικού μας συστήματος ....Ο ΕΦΚΑ χορήγησε σύνταξη-φιλοδώρημα 12,5 ευρώ σε καρκινοπαθή...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΡΟΠρ


 


 

 Δεν χωράει ανθρώπινος νους αυτό που αντίκρισε καρκινοπαθής καθώς αντί για σύνταξη από την ΕΦΚΑ έλαβε κάτι που παραπέμπει περισσότερο σε φιλοδώρημα.

Σύμφωνα με το Open, μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας στο δημόσιο, πρώην καθηγητής Μαθηματικών και Πληροφορικής από τη Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να λαμβάνει 1.027,68 ευρώ. Ωστόσο, εκτός από τις συνηθισμένες κρατήσεις, όπως της υγειονομικής περίθαλψης έχει και λοιπές οφειλές ύψους 256,92 ευρώ.

Μάλιστα, σε αυτές προστίθενται άλλες οφειλές και συγκεκριμένα συντάξιμου χρόνου 348,20 και πλασματικού χρόνου 348,20. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι κρατήσεις να φτάνουν τα 1.015,18. Αυτό σημαίνει πως έλαβε 12,50 ευρώ τον μήνα, εδώ και δύο μήνες, όπως λέει σε επιστολή του στο Open.

Αναλυτικά στην επιστολή του στο OPEN ο καρκινοπαθής αναφέρει:

«Τον Σεπτέμβριο του 2021 βγήκα στη σύνταξη κάνοντας αίτηση εξαγοράς του υπολοίπου χρόνου. Μέχρι την συμπλήρωση των 35 (δηλαδή 4 χρόνια και 3 μήνες). Εδώ και 2 μήνες που εκκαθαρίστηκε η σύνταξή μου παίρνω 12,50 ευρώ το μήνα. Τα υπόλοιπα (από το 1.027 ευρώ της κύριας σύνταξης) παρακρατούνται… Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό; Και πώς μπορεί να διορθωθεί; Καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του ποσού που χρωστάω αλλά αυτό να γίνει σε κάποιο βάθος χρόνου, για να μπορώ να επιβιώσω. Μπορώ να ζήσω εγώ με 12,50 ευρώ το μήνα; Να σας ενημερώσω επίσης ότι ενδιάμεσα, από ΔΕΚ του ΄21 προέκυψε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία μου (καρκίνος στο πάγκρεας) με δαπανηρές και επίπονες εγχειρήσεις και υποβάλλομαι σε χημειοθεραπεία στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης… Γι΄ αυτόν τον λόγο έκανα αίτηση για επίσπευση της απόδοσης σύνταξης και ΕΦΑΠΑΞ από 7/22 (χωρίς εμφανή πρόοδο). Με τιμή, πρώην υπάλληλος του υπουργείο Παιδείας (καθηγητής Μαθηματικών – Πληροφορικής)».

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.