Ιταλία: Με πρόστιμο μέχρι και 100.000 απειλεί η Μελόνι όσους χρησιμοποιούν αγγλικές λέξεις σε επίσημα έγγραφα


 
Με πρόστιμο -που κυμαίνονται από 5.000 έως και 100.000 ευρώ- απειλούνται οι Ιταλοί που χρησιμοποιούν ξένες λέξεις όταν επικοινωνούν επισήμως, σύμφωνα με σχέδιο νόμου που εισήγαγε το κυβερνών κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας.

Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι υπέβαλε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δηλαδή τη λεγόμενη Κάτω Βουλή, ένα νομοσχέδιο με διακηρυγμένο στόχο την υπεράσπιση της ιταλικής γλώσσας στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα από την τάχα ανεξέλεγκτη χρήση ξένων λέξεων στα πλαίσια μίας προοπτικής εθνικής προστασίας και υπεράσπισης της ταυτότητας.

Σύμφωνα με αυτή την πρόταση προτείνονται τσουχτερές ποινές στις περιπτώσεις παραβίασης του ενδεχόμενου νόμου με πρόστιμα που κυμαίνονται από 5.000 ως 100.000 ευρώ. Η πρώτη υπογραφή αυτού αυτής της πρότασης είναι από τον αντιπρόεδρο της Κάτω Βουλής της Ιταλίας, του Φάμπιο Ραμπέλι.

Η πρώτη αντίδραση ήταν της Ακαδημίας ντε λα Κρούσκα, η οποία είναι το Ανώτατο Ινστιτούτο της Ιταλικής Γλώσσας, το οποίο τονίζει πως η υπερβολική επιβολή κυρώσεων κινδυνεύει να γελοιοποιήσει ολόκληρο το ιταλόφιλο μέτωπο.

Σημειώνεται ότι η νέα κυβέρνηση πριν από έξι μήνες, μετονόμασε το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης σε υπουργείο επιχειρήσεων και made in Italy δηλαδή στα αγγλικά.

Το μέτρο δεν είναι πρωτόγνωρο για την Ιταλία καθώς το 1923 ο Μπενίτο Μουσολίνι είχε επιβάλει την απαγόρευση της χρήσης ξένων λέξεων στην καθομιλουμένη ιταλική γλώσσα.

Πηγή πληροφοριών: ertnews.gr


 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.