Μετά την Ινδία κια το Πακιστάν θα προμηθεύεται ρωσσικό αργό πετρέλαιο από την Ρωσσία με έκπτωση και στόχο τα 10.000 βαρέλια την ημέρα!


 


Το Πακιστάν έκανε την πρώτη του παραγγελία για να αγοράσει με έκπτωση ρωσικό αργό πετρέλαιο στο πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας που συνήφθη ανάμεσα στο Ισλαμαμπάντ και τη Μόσχα.

Αυτό ανακοίνωσε ο πακιστανός υπουργός Πετρελαίου, ενώ ένα φορτίο ρωσικού αργού αναμένεται να φθάσει το Μάιο στο λιμάνι του Καράτσι.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας το Πακιστάν θα αγοράσει μόνο αργό πετρέλαιο και όχι διυλισμένα καύσιμα, ενώ οι εισαγωγές αναμένεται να φθάσουν τα 100.000 βαρέλια την ημέρα, αν η πρώτη συναλλαγή προχωρήσει ομαλά, δήλωσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο Ρόιτερς ο υπουργός Μουσαντίκ Μαλίκ.

«Οι παραγγελίες μας έγιναν, τις έχουμε ήδη στείλει», δήλωσε.

«Ναι, είναι αλήθεια ότι θα πάρουμε μόνο αργό, όχι διυλισμένο πετρέλαιο», δήλωσε ο Μαλίκ απαντώντας σε ερώτηση για το αν αυτό αληθεύει και επιβεβαιώνοντας πληροφορίες από πηγές.

Ο ίδιος δήλωσε πως το πακιστανικό διυλιστήριο Pakistan’s Refinery Limited (PRL) θα διυλίζει αρχικά το ρωσικό αργό, ενώ άλλα διυλιστήρια θα περιληφθούν αργότερα, έπειτα από μια δοκιμαστική περίοδο.

Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας Νικολάι Σουλγκίνοφ είχε ηγηθεί τον Ιανουάριο μιας αντιπροσωπείας που είχε μεταβεί στο Ισλαμαμπάντ για να διεξαγάγει συνομιλίες για τη συμφωνία, μετά τις οποίες δήλωσε πως οι πετρελαϊκές εξαγωγές προς το Πακιστάν θα μπορούσαν να αρχίσουν μετά το Μάρτιο.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ  

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.