Κλείνει το εργοστάσιό της στην Ελλάδα ηTupperware


Διακόπτει τις βιομηχανικές δραστηριότητες της στην Ελλάδα και κλείνει το εργοστάσιο της στη Θήβα η αμερικανική πολυεθνική Tupperware, κατασκευάστρια των πασίγνωστων "τάπερς" για την αποθήκευση και συντήρηση τροφίμων.

Με το κλείσιμο της βιομηχανικής μονάδας και την περιστολή των δραστηριοτήτων της ελληνικής θυγατρικής της Tupperware, υπολογίζεται ότι θα χάσουν τις δουλειές τους περίπου 150 εργαζόμενοι.

Η εταιρεία ενημέρωσε χθες τους εργαζόμενους του εργοστασίου στη Θήβα ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα σταματήσει η παραγωγική δραστηριότητα και θα μπει λουκέτο στη βιομηχανική μονάδα.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας, καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, λαμβάνοντας λίγο περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις. Ετσι θα παρακάμψει τον νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.

Η απόφαση της Tupperware να κλείσει το εργοστάσιο προκαλεί ερωτηματικά, δεδομένου ότι η ελληνική θυγατρική της είναι κερδοφόρος.

Στη χρήση του 2021 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) αύξησε τις πωλήσεις της κατά 11% στα 45,3 εκατ. ευρώ και τριπλασίασε τα καθαρά κέρδη της, που ανήλθαν σε 1,4 εκατ. ευρώ.

Η Tupperware ήρθε στην Ελλάδα το 1964 είχε αρχικά εμπορική δραστηριότητα. Το 1967 ξεκίνησε η λειτουργία του εργοστασίου της στη Θήβα, που συμπληρώνει φέτος 56 χρόνια λειτουργίας.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.