ΗΠΑ καταρρευση και που θα φθάσει το «ωστικό κύμα» από τη βόμβα της τράπεζας Silicon Valley Bank;





ΗΠΑ καταρρευση και που θα φθάσει το «ωστικό κύμα» από τη βόμβα της τράπεζας Silicon Valley Bank;

Η ΑΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΤΑΡΡΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΑΓΟ ,,,ΤΟ ΚΡΑΧ ΤΟΥ 29 ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΝΑΤΑΖΕΙ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ  ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ . ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΘΑ ΔΙΑΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ,,

Ο Λευκός Οίκος όμως  έχει εμπιστοσύνη στις χρηματοπιστωτικές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, δήλωσε απόψε μια εκπρόσωπός του, όταν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις γύρω από την SVB Financial Group, τη μεγαλύτερη κατάρρευση τράπεζας στη χώρα μετά την κρίση του 2008.

Η Σεσίλια Ράους, που προεδρεύει στην επιτροπή Οικονομικών Συμβούλων εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στις ρυθμιστικές αρχές όταν ρωτήθηκε για την τράπεζα αυτήν, η διαχείριση της οποίας ανατέθηκε στον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC).

Η Ράους είπε ότι το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ είναι σημαντικά ισχυρότερο σήμερα απ’ όσο ήταν κατά την οικονομική κρίση του 2008.

Η αμερικανική τράπεζα Silicon Valley Bank έκλεισε την Παρασκευή (10/3) με εντολή του Υπουργείου Χρηματοοικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της πολιτείας της Καλιφόρνια, με την Ομοσπονδιακή Αρχή Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC) των ΗΠΑ να αναλαμβάνει διαχειριστής. Αυτή είναι η πρακτική προκειμένου να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των πελατών της τράπεζας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αρχή.

Όλες οι καταθέσεις οι οποίες καλύπτονται από την εγγύηση της FDIC θα είναι προσβάσιμες στους καταθέτες το αργότερο έως τη Δευτέρα το πρωί, όπως ανακοινώθηκε. Η FDIC δημιούργησε την Deposit Insurance National Bank of Santa Clara, στην οποία περνούν πλέον οι εξασφαλισμένες καταθέσεις της SVB. Τα υποκαταστήματα της SVB θα επαναλειτουργήσουν επίσης από τη Δευτέρα το πρωί, υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής.

Η FDIC ανακοίνωσε ότι οι επιταγές της SVB θα συνεχίσουν να εκκαθαρίζονται.

 Από Militaire News 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.