Η Rolls-Royce ανέλαβε την ανάπτυξη πυρηνικού αντιδραστήρα για τη Σελήνη χρηματοδοτούμενο από την βρεταννική διαστημική υπηρεσία!


 
Ο βρετανικός όμιλος Rolls-Royce ανακοίνωσε σήμερα πως έλαβε χρηματοδότηση 2,9 εκατ. στερλινών (3,3 εκατ. ευρώ) από τη βρετανική διαστημική υπηρεσία προκειμένου να αναπτύξει μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες για μελλοντικές βάσεις στη Σελήνη.

Περισσότερο γνωστή για τα αυτοκίνητά της, η Rolls-Royce παράγει επίσης κινητήρες αεροπλάνων και αναπτύσσει μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, καθώς και πειραματικούς αντιδραστήρες σύντηξης.

«Εχει ακόμη σφυγμό» η παραπαίουσα Rolls-Royce – Κυνηγάει την ανάκαμψη

«Οι επιστήμονες και οι μηχανικοί της Rolls-Royce εργάζονται πάνω στο πρόγραμμα μικρών αντιδραστήρων για να αναπτύξουν μια τεχνολογία που θα παρέχει ενέργεια για να ζουν και να εργάζονται άνθρωποι στη Σελήνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ο όμιλος προβλέπει πως ένας πρώτος αντιδραστήρας, ο οποίος θα έχει περίπου το μέγεθος αυτοκινήτου, θα είναι έτοιμος έως το 2029.


Περίπου 50 χρόνια μετά την τελευταία αποστολή του προγράμματος Apollo, η NASA ετοιμάζεται να στείλει και πάλι αστροναύτες στο φεγγάρι με το πρόγραμμα Artemis.

Η πρώτη προσσελήνωση θα έρθει με την αποστολή Artemis III, η οποία δεν προβλέπεται πριν από το 2025 το νωρίτερο.

«Η πυρηνική ενέργεια έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια των μελλοντικών αποστολών στη Σελήνη, καθώς και την επιστημονική αξία τους» διαβεβαίωσε η Rolls-Royce, η οποία θα συνεργαστεί στο πρόγραμμα με βρετανικά πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων αυτό της Οξφόρδης.

Η νέα χρηματοδότηση προστίθεται στις 249.000 στερλίνες που προσφέρει το 2022 η βρετανική διαστημική υπηρεσία. Το νέο ποσό θα επιτρέψει στην επιχείρηση να πραγματοποιήσει μια πρώτη επίδειξη ενός σεληνιακού δομοστοιχειωτού πυρηνικού αντιδραστήρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.