Ξανά στο εδώλιο οι επτά καταδικασθέντες του «Noor 1»


 


 Ωστόσο, αθωώνονται αμετάκλητα οι κατηγορούμενοι οι Αιμίλιος Κοτσώνης και Βασίλειος Κουρούβανης οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα.

Νέα δίκη περιμένει τους 7 καταδικασθέντες για τη γνωστή υπόθεση μεταφοράς περίπου 2 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», καθώς ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την δευτεροβάθμια δικαστική απόφαση, με την οποία τους χορηγήθηκε ελαφρυντικό, που «έσπασε» τα ισόβια και κυκλοφορούσαν ελεύθεροι.

Oι καταδικασθέντες θα δικαστούν εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά και κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη, αν δεν τους χορηγηθεί από τους δικαστές ελαφρυντικό.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή αθωώνονται αμετάκλητα οι κατηγορούμενοι οι Αιμίλιος Κοτσώνης και Βασίλειος Κουρούβανης, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα, όπως προκύπτει από την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, οι καταδικασθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι θα πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή για να δικαστούν εκ νέου από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, από άλλους δικαστές από αυτούς που τους χορήγησαν το ελαφρυντικό. Εκτός από τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη, θα ξαναδικαστούν ο Γιώργος Μπουρδούβαλης, τρεις Τούρκοι που συσκεύαζαν το φορτίο της ηρωίνης, ο Ιρανός που επέβαινε στο «Noor 1» και ο Έλληνας ιδιοκτήτης της αποθήκης στο Κορωπί όπου είχαν αποθηκεύσει την ηρωίνη.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.