Φιάσκο με επένδυση της JP Morgan. Θεωρούσε ότι διέθετε 54 μετρικούς τόνους νικελίου αλλά τελικά απεδείχθη ότι ήταν απλώς....πέτρες!!


 


 Ενώπιον μιας δυσάρεστης έκπληξης βρέθηκε η JP Morgan, η οποία μέχρι πρότινος θεωρούσε ότι διέθετε 54 μετρικούς τόνους νικελίου σε μια αποθήκη στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ένας από τους υπαλλήλους της αποθήκης αποφάσισε να διερευνήσει το περιεχόμενο των επίμαχων τσαντών, οι οποίες υποτίθεται ότι περιλαμβάναν νικέλιο.

Όμως, σύμφωνα με τη The Wall Street Journal, το μόνο που βρήκε ήταν… πέτρες.

Η ποσότητα των 54 μετρικών τόνων νικελίου θα άξιζε περίπου 1,3 εκατ. δολάρια σε τρέχουσες τιμές, αντιπροσωπεύοντας το 0,14% των παγκόσμιων αποθεμάτων.

Παρότι αυτή η δυσάρεστη έκπληξη φαίνεται ότι έχει μικρό αντίκτυπο στην αγορά μετάλλων, σε κάθε περίπτωση θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα για την ασφάλεια των αποθεμάτων του Χρηματιστηρίου Μετάλλων στο Λονδίνο (LME).

Για το αν, δηλαδή, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όλα όσα είναι επισήμως δηλωμένα στις αρχές του χρηματιστηρίου.

«Σε μια βιομηχανία που βρίθει σκανδάλων, τα συμβόλαια του LME θεωρούνται ασφαλή» είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο του πρακτορείου Bloomberg.

Η διοίκηση του LME επιβεβαίωσε τα ευρήματα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης ή που βρισκόταν η αποθήκη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της WSJ, αρμόδιος για την αποθήκη στο Ρότερνταμ είναι η εταιρεία Access World.

Εκπρόσωπος της εταιρείας logistic, μιλώντας στο Business Insider, επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιούνται έλεγχοι σε ασφαλισμένες σακούλες νικελίου σε όλες τις τοποθεσίες, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει εξωτερικούς επόπτες για να συνδράμουν στους ελέγχους.

Στο μεταξύ, είναι αρκετά πιθανό το οικονομικό βάρος από το φιάσκο να «πέσει» στους ώμους της Access World και όχι της JP Morgan, καθώς η πρώτη ήταν υπεύθυνη για τη φύλαξη των μετάλλων.

H JP Morgan είχε αγοράσει τις σακούλες πριν μερικά χρόνια, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τον ενεργό της ρόλο στην αγορά.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.