Υπόθεση κατασκοπείας: Ήθελαν να «κάψουν» την Ιρίνα - Οι «illegals» και το όνομα νεκρού βρέφους



Υπόθεση κατασκοπείας: Ήθελαν να «κάψουν» την Ιρίνα - Οι «illegals» και το όνομα νεκρού βρέφους

γράφει η  Μίνα Καραμήτρου

Νέα στοιχεία για την υπόθεση κατασκοπείας που δημοσιοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 16/3, με πληροφορίες να αναφέρουν πως ξένη υπηρεσία ήθελε να «κάψει» τη Ρωσίδα κατάσκοπο Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα και για αυτό το λόγο δημοσιοποιήθηκε δελτίο Τύπου -και λίγο αργότερα και οι φωτογραφίες της.

Στόχος, ήταν να «απενεργοποιηθεί» οποιαδήποτε μετέπειτα δράση της σε κάποια άλλη χώρα.


Η Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα ζούσε στο Παγκράτι και διατηρούσε κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και πλεκτά ενώ εμφανιζόταν και ως φωτογράφος.

Η πολιτογράφησή της, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έγινε ως παιδί Ελλήνων ομογενών, ενώ απέκτησε την ελληνική ταυτότητα το 2018.

Τη δράση της ξεσκέπασε συστηματική έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Οι Έλληνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Ιρίνα ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, γνωστή ως «illegals».

Οι κατάσκοποι αυτής της κατηγορίας εφοδιάζονται από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους, με στοιχεία ταυτότητας ανθρώπων, ακόμη και μικρών παιδιών που έχουν πεθάνει -όπως έγινε και στην περίπτωση της Ιρίνα.

Η Ιρίνα που εμφανιζόταν ως Ελληνίδα Μαρία είχε εξαπατήσει και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους που δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα, ούτε βέβαια και τη μυστική δράση της.

Με την ελληνική ταυτότητα η Ιρίνα μπορούσε να κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον Ιανουάριο έφυγε από την Ελλάδα για τη Ρωσία, όπως και ο σύζυγός της που φέρεται να είναι κατάσκοπος και την ίδια περίοδο έφυγε για τη Βραζιλία.

Κόστισε 5 εκατ. ευρώ η «κατασκευή χαρακτήρα»

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι για να «μεταμορφωθεί» η Ρωσίδα Ιρίνα (σ.σ. όπως την αναφέρουν τα ρεπορτάζ των καναλιών Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα) σε Μαρία Τ., η διαδικασία στοίχισε στο ρωσικό κράτος 5 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο κοστίζει, όπως λένε, η «κατασκευή χαρακτήρων».

Το «νήμα» της υπόθεσης για τη δράση της ως κατάσκοπος άρχισε να ξετυλίγεται πριν από δύο μήνες, όταν οι αρχές της Σλοβενίας συνέλαβαν μια συνάδελφό της.

Η σύλληψη θορύβησε, όπως ήταν λογικό, τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες φοβούμενες ότι θα αποκαλυφθούν και άλλα πρόσωπα από το δίκτυο των «illegals», ανακάλεσαν την Μαρία Τ. στη Μόσχα και την «εξαφάνισαν».

Η ίδια, ανέφερε στους γνωστούς της στην Ελλάδα ότι θα έφευγε για κάποιες δουλειές στο εξωτερικό και ότι θα επέστρεφε σε έναν μήνα, όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ, κλείνοντας το μαγαζί και διαγράφοντας όσα στοιχεία μπορούσε από τα social media.
το μαγαζι γαλαζιο της κατασκοπου


Μίνα Καραμήτρου - CNN Greece

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.