EE: Μετά τα αποξηραμένα έντομα στο "πιάτο" τώρα και επικίνδυνες χημικές ουσίες σε προϊόντα καθημερινής χρήσεως


 

 




Ανταπόκριση από Στρασβούργο - Νίκος Ρούσσης

Επικίνδυνες χημικές ουσίες, που μολύνουν το έδαφος, το νερό και προκαλούν καρκίνους, υπογονιμότητα και αναπτυξιακές διαταραχές στα παιδιά, βρίσκονται μέσα σε προϊόντα καθημερινής χρήσεως αποκαλύπτουν, με ερώτηση τους προς την Κομισιόν, τρείς ευρωβουλευτές της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας και των Μη Εγγεγραμμένων (Annika Bruna (ID), Jean-François Jalkh (ID), Ivan Vilibor Sinčić (NI).

Επικαλούμενοι μελέτη που δημοσίευσε η Le Monde στις 23 Φεβρουαρίου, οι ευρωβουλευτές αναφέρουν ότι, υπερφθοράνθρακες (PFC) καθώς και οι ουσίες πολυφθοροαλκυλίου (PFAS) είναι πολύ παρούσες στα καθημερινά καταναλωτικά προϊόντα.

Οπως δε αποκαλύπτουν, οι χημικές αυτές ουσίες, που είναι σε χρήση από τη δεκαετία του 1940, μπορούν να βρεθούν σε μαγειρικά σκεύη, υφάσματα, επιβραδυντικά φωτιάς, χρώματα, συσκευασίες, προσθετικά, στις μπαταρίες λιθίου των ηλεκτρικών οχημάτων και σε πολλά άλλα προϊόντα: «Teflon, Scotchgard, ο γνωστός λεκές και υδατοαπωθητικό και Gore-Tex, όλα τα περιέχουν».

Υπογραμμίζουν δε έντονα ότι, τα PFC και τα PFAS ονομάζονται «για πάντα χημικά» επειδή δεν διασπώνται φυσικά με την πάροδο του χρόνου.!

Αυτές οι ουσίες είναι πολύ παρούσες στα λύματα, μολύνουν το έδαφος και το νερό. Προκαλούν καρκίνους, υπογονιμότητα και αναπτυξιακές διαταραχές στα παιδιά.

Ρωτούν, λοιπόν, την Κομισιόν αν σκοπεύει να απαγορεύσει τη χρήση αυτών των επικίνδυνων χημικών ουσιών σε προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης και αν θα απαγορεύσει την εισαγωγή προϊόντων που έχουν μολυνθεί από αυτές τις ουσίες.

 zougla.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.