Σοβαρό επεισόδιο με ρωσσικό πολεμικό αεροσκάφος να καταρρίπτει αμερικανικό drone!


 


Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ ενός ρωσικού Su-27 και ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 Reaper.

Σύμφωνα με το CNNi το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Τρίτη, αφού προκάλεσε ζημιά στην προπέλα του αμερικανικού drone MQ-9 Reaper, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που αναφέρθηκε στο περιστατικό.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper και δύο αεροσκάφη SU-27 Flanker επιχειρούσαν πάνω από διεθνή ύδατα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα όταν ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξε σκόπιμα μπροστά και πέταξε καύσιμα μπροστά από το μη επανδρωμένο drone, σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Στη συνέχεια, κατέστρεψε την προπέλα του Reaper, η οποία είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του drone, είπε ο αξιωματούχος.

Η ζημιά στην προπέλα ανάγκασε τις ΗΠΑ να καταρρίψουν το Reaper σε διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εξέδωσε δήλωση κατηγορώντας το ρωσικό αεροσκάφος ότι ενήργησε με «απερίσκεπτο και αντιεπαγγελματικό τρόπο».

«Περίπου στις 7:03 π.μ. (CET), ένα από τα ρωσικά αεροσκάφη Su-27 χτύπησε τον έλικα του MQ-9, προκαλώντας τις αμερικανικές δυνάμεις να αναγκαστούν να καταρρίψουν το MQ-9 σε διεθνή ύδατα. Αρκετές φορές πριν από τη σύγκρουση, τα Su-27 έριξαν καύσιμα και πέταξαν μπροστά από το MQ-9 με απερίσκεπτο, και αντιεπαγγελματικό τρόπο. Αυτό το περιστατικό καταδεικνύει έλλειψη ικανότητας πέραν του ότι είναι ανασφαλές και αντιεπαγγελματικό», δήλωσε στη δήλωση ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Τζέιμς Χέκερ, διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη και της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αφρική.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με τον συντονιστή επικοινωνίας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Ο Κίρμπι είπε ότι «δεν είναι ασυνήθιστο» για ρωσικά αεροσκάφη να αναχαιτίζουν αμερικανικά αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και είπε ότι υπήρξαν και άλλες αναχαιτίσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το επεισόδιο δείχνει το πόσο «επικίνδυνες, αντιεπαγγελματικές και απερίσκεπτες» ήταν οι ρωσικές ενέργειες.
 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.