ΗΠΑ: Η Credit Suisse ανέβαλε την δημοσίευση του ισολογισμού της


 Η Credit Suisse ανέβαλε τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσής της μετά από κλήση της τελευταίας στιγμής από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), η οποία έθεσε ερωτήματα σχετικά με τις προηγούμενες οικονομικές καταστάσεις της!

Φυσικά όλο αυτό γίνεται εν μέσω της συγκυρίας της πτώχευσης δύο αμερικανικών τραπεζών μέσα σε τρεις ημέρες, τις SVB και Signature Bank ενώ η First Republic Bank ανακοίνωσε ότι χρειάζεται λίγο χρόνο «για να ενισχύσει την ασφάλεια και τη σταθερότητά της, η οποία αντικατοπτρίζεται στη συνεχιζόμενη ισχύ του κεφαλαίου, της ρευστότητας και των λειτουργιών μας».

    Credit Suisse down nearly 10% to new lows…
    The flight out of weak banks is only just starting IMO pic.twitter.com/RQXwRDXRPm

    — Alasdair Macleod (@MacleodFinance) March 13, 2023

Η ασυνήθιστη παρέμβαση της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής είναι το τελευταίο πλήγμα για την πολύπαθη Credit Suisse, καθώς υποφέρει από μια σειρά σκανδάλων και αποτυχιών που έχουν στείλει την τιμή της μετοχής της στα τάρταρα, με μαζικές εκροές.

Η Credit Suisse (η δεύτερη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα) δήλωσε τότε ότι αποφάσισε να αναβάλει τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης.

«Η διοίκηση πιστεύει ότι είναι συνετό να καθυστερήσει για λίγο τη δημοσίευση των λογαριασμών της, προκειμένου να κατανοήσει σε βάθος τα σχόλια που έλαβε», ανέφερε, προσθέτοντας ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022 «δεν επηρεάζονται».

Δεν είναι σαφές πότε θα δημοσιευθεί η ετήσια έκθεση του 2022.

Ο αναλυτής της Vontobel, Andreas Venditti, δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή «δεν βοηθάει το επενδυτικό κλίμα και δεν βοηθάει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης».

Σήμερα η μετοχή της Credit Suisse παρουσίαζε απώλειες της τάξεως του 13% για να σταματήσει στο 7%!

    Credit Suisse is down 13%
    UniCredit Shares are now halted after a 7% drop
    Buckle up…#CreditSuisse #UniCredit pic.twitter.com/VMrqayNf37

    — DaxBulls (@DaxBulls) March 13, 2023

    This share price is at a record low – Is this a buy now ?#CreditSuisse #CS $CS $2.46https://t.co/RfuE8it3YH
    Andhttps://t.co/jSYxV5o9gW https://t.co/h0W5JszH1A

    — Wealth Generator (@Wealth_G3n) March 13, 2023

Για σημαντικές ζημιές φέτος προειδοποίησε η Credit Suisse, καθώς οι πελάτες απέσυραν κεφάλαια – ρεκόρ το τελευταίο τρίμηνο του 2022, οδηγώντας την ελβετική τράπεζα στη χειρότερη ετήσια επίδοσή της από την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου η τράπεζα ήρθε αντιμέτωπη με καθαρές ζημιές ύψους 1,39 δισ. ελβετικών φράγκων (περίπου 1,5 δισ. ευρώ), οι οποίες ήταν αποτέλεσμα των ισχυρών πιέσεων στους τομείς διαχείρισης πλούτου και επενδυτικής τραπεζικής.

Είναι σαφές πως η Credit Suisse ακόμη παλεύει να συνέλθει από τις εκροές, που πυροδότησε μία καταιγίδα αμφισβήτησης στα social media για τη θέση και τις προοπτικές της τον περασμένο Οκτώβριο. Τα όσα γράφονταν εκείνη την περίοδο προκάλεσαν πανικό και εκροές ύψους 110,5 δισ. φράγκων!

Αν και έκτοτε ο πρόεδρος Άξελ Λέμαν έχει προσπαθήσει να βάλει φρένο στη φυγή κεφαλαίων, η αιμορραγία στη μονάδα διαχείρισης πλούτου προβλέπεται να συνεχιστεί όλο το τρέχον τρίμηνο. Η διοίκηση ανακοίνωσε ότι αναμορφώνει πλήρως τη στρατηγική της, προκειμένου να αφήσει πίσω της πολλά έτη σκανδάλων, απώλειας εμπιστοσύνης και πλήγματος για την εικόνα του brand.

«Έχουμε λάβει ουσιαστικά μέτρα για να ενισχύσουμε περαιτέρω την εμπιστοσύνη των πελατών και να ανακτήσουμε καταθέσεις όπως και στοιχεία ενεργητικού υπό διαχείριση», υπογράμμισε ο Λέμαν.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι η Credit Suisse προέβη σε μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αξίας 4 δισ. δολαρίων, με τη Saudi National Bank να αποκτά μέσω αυτής μερίδιο 10%.

Παράλληλα είναι σε διαδικασία κατάργησης 9.000 θέσεων εργασίας, με στόχο να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2024.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.