Έρευνα καταδεικνύει ότι οι Έλληνες ψαλίδισαν μέχρι και την έξοδο τους για καφέ!! Ένας στο δύο δεν βγαίνει λόγω ακρίβειας!!


 




Απίστευτο κι΄ όμως αληθινό. Ενας στους δύο Ελληνες περιόρισε τις εξόδους για καφέ εξαιτίας της ανόδου της τιμής του ίδιου του καφέ και της ακρίβειας γενικότερα. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η Κάπα Research για λογαριασμό της Ελληνικής Ένωσης Καφέ. Από τα ευρήματα της έρευνας  καταρρίπτεται ο… μύθος ότι ο Ελληνας «ό,τι και να γίνει, δεν κόβει τον καφέ του». Σύμφωνα με την έρευνα το έχει κάνει ήδη το 54% των καταναλωτών!

Ως προς την επίδραση των ανατιμήσεων στην έξοδο για καφέ, περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές καφέ (54%) απαντούν ότι έχουν περιορίσει τις εξόδους τους εξαιτίας του γενικότερου κλίματος ανατιμήσεων στην αγορά, ενώ το 45% από αυτούς αναφέρει ότι δεν έχει περιορίσει τις εξόδους παρά το γενικότερο κλίμα αυξήσεων.

Όχι ΕΦΚ στον καφέ

Στο σπίτι ή στην έξοδο;

Ενώ ο ελληνικός βρίσκεται με διαφορά στην πρώτη θέση, όσον αφορά στην προμήθεια από το σούπερ μάρκετ, και ακολουθούν ο στιγμιαίος, ο εσπρέσο και ο φίλτρου.

Στην έξοδο καταναλώνεται πρωτίστως ο εσπρέσο, και ακολουθούν ο ελληνικός, μετά ο στιγμιαίος και, τέλος, ο καφές φίλτρου.

Αλεσμένος ή κάψουλες;

Ο αλεσμένος καφές, είτε πρόκειται για ελληνικό είτε για φίλτρου ή εσπρέσο κερδίζει συντριπτικά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, αφού τον προτιμά σε σχέση με τις κάψουλες σε ποσοστό 78%. Την ίδια στιγμή ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 3% επιλέγει καφέ που αλέθεται στο σπίτι.

Σε ό, τι αφορά τη διαμόρφωση των τιμών στον καφέ, όσοι καταναλώνουν καφέ (σ.σ.: το 95% των ερωτηθέντων) εκτιμούν ότι η τιμή του το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί.

Το συνολικό ποσοστό εκείνων που απαντούν ότι η τιμή έχει αυξηθεί είναι 93% και επιμερίζεται σε ποσοστό 75% εκείνων που απαντούν ότι μετά βεβαιότητας έχει αυξηθεί και στο 18% εκείνων που απαντούν ότι μάλλον έχει αυξηθεί.

Όχι ΕΦΚ στον καφέ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση των ερωτηθέντων αναφορικά με το εάν θα έπρεπε να υπάρχει ειδικός φόρος κατανάλωσης στον καφέ. Το 80% απαντά ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει ο ειδικός φόρος, με το 66% από αυτούς να τοποθετούνται λέγοντας «σίγουρα όχι» και το 14% αναφέρει ότι «μάλλον όχι», καθώς θεωρούν ότι το συγκεκριμένο μέτρο επιβαρύνει την τιμή του προϊόντος που αποτελεί την καθημερινή τους συνήθεια.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η ποσοτική έρευνα που διενήργησε η Κάπα Research για την Ελληνική Ένωση Καφέ πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.003 ατόμων στις 13 περιφέρειες της χώρας στο διάστημα 17 έως και 24 Ιανουαρίου. Σε αυτήν συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 17 ετών και άνω. Η συλλογή των στοιχείων έγινε κατά 61% (611 άτομα) με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και κατά 39% (392 άτομα) με βάση ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο μέσω του ειδικά διαμορφωμένου online πάνελ της Κάπα Research.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.