Η Μαγνησία μετατρέπεται σταδιακά σε ""Νέα Σούδα "" και σε πλήρως εκπαιδευτικό προορισμό από τους Αμερικανούς!!!Στέλνουν επίλεκτες δυνάμεις τους για να εκπαιδευτούν σε απόλυτα ρεαλιστικές συνθήκες


 





Οι Αμερικανοί εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τις εγκαταστάσεις της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.


Το εξαιρετικό ανάγλυφο της Μαγνησίας που συνδυάζει ορεινό όγκο, θάλασσα, πεδινές εκτάσεις, χώρους απόβασης αλλά και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων  αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα δέλεαρ για τους Αμερικανούς προκειμένου να στέλνουν επίλεκτες δυνάμεις για να εκπαιδευτούν σε απόλυτα ρεαλιστικές συνθήκες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα  101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία (Airborne Division/Air Assault) της 1ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας (Armored Division) πραγματοποίησε εκτός ΗΠΑ την εκπαίδευση του περίφημου Sabalauski Air Assault School στο οποίο έλαβαν μέρος περίπου 70 Αμερικανοί κομάντος ενώ συμμετείχαν Ολλανδοί, Γάλλοι και Ούγγροι επίλεκτοι αλλά και Στελέχη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών η οποία άλλωστε ήταν και «οικοδεσπότης» της Συμμαχικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας.



Πορείες 16 και 20 χλμ, αναρριχήσεις και καταρριχήσεις, βολές με φορητό και βαρύ οπλισμό αλλά και συνεργασία με μεταγωγικά ελικόπτερα Black Hawk ήταν κάποια από τα εκπαιδευτικά αντικείμενα του Αir Assault School το οποίο χωρίστηκε σε τρεις φάσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές Φεβρουαρίου και για τρεις εβδομάδες. Με τους εκπαιδευόμενους να αποφοιτούν από το απαιτητικό ‘’σχολείο’’ και να επιβραβεύονται με την σχετική ‘’πουλάδα’’.


Οι Αμερικανοί εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τις εγκαταστάσεις της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο αλλά και αυτές στο Στρατόπεδο «Γεωργούλα» έδρα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών «ΜΟΡΑΒΑΣ». Και δεν ήταν η πρώτη φορά καθώς τα προηγούμενα χρόνια προσωπικό και ελικόπτερα του US Army και της 1ης CAB συνεκπαιδεύτηκαν με την Αεροπορία Στρατού,τα επιθετικά ελικόπτερα Apache AH-64A/D και τα ελικόπτερα ένοπλης αναγνώρισης και ελαφράς κρούσης OH-58D Kiowa Warrior αλλά και Αμερικανοί Πεζοναύτες και επίλεκτοι από Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων με τους Έλληνες «Marines».

Τόσο στα βίντεο όσο και στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Sabalauski Air Assault School οι Αμερικανοί κομάντος εκπαιδεύονται μαζί με Έλληνες Πεζοναύτες ημέρα και νύχτα σε όλες τις καιρικές συνθήκες ακόμα και μέσα στο χιόνι σε πλήθος αντικειμένων.Για μία ακόμη φορά σφραγίζουν την ισχυρή σχέση συνεργασίας ενώ επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.


Έτσι η περιοχή της Μαγνησίας σταδιακά μετατρέπεται σε «Σούδα» της ηπειρωτικής χώρας και σε εκπαιδευτικό προορισμό για χερσαίες, αμφίβιες και αερομεταφερόμενες Συμμαχικές δυνάμεις. Με πλεονέκτημα τόσο το Πεδίο Βολής στα Γλαφυρά όσο και αυτό στο Λιτόχωρο για βολές ελικοπτέρων και αρμάτων μάχης.

Τα τελευταία χρόνια πέρα από τις κοινές ασκήσεις με το US Navy αλλά και την US Air Force  η παρουσία Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων επί Ελληνικού εδάφους είναι όλο και πιο έντονη.

Το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις  έχει επιτύχει την εκτίναξη των συνεκπαιδεύσεων με τους Αμερικανούς οι οποίες πλέον δεν περιορίζονται μόνο σε Επίλεκτες Μονάδες. Απόδειξη η πρόσφατη ‘’Thracian Corporation 23’’ στην περιοχή της Ξάνθης στην οποία για πρώτη φορά συμμετείχαν και Ισραηλινοί κομάντος.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.