Πτώση της τιμής του χρυσού υπό την πίεση της ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων!!

 




Πτώση κατέγραψε ο χρυσός, υπό την πίεση της ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων την ώρα που τα στοιχεία για τον πληθωρισμό δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις για τα αμερικανικά επιτόκια.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε κατά 0,2% στα 1.909,55 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό σημείωσαν πτώση 0,3% και διαμορφώθηκαν στα 1.910,90 δολάρια.

Οι υψηλότερες αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων αναφοράς των ΗΠΑ επιβαρύνουν την ελκυστικότητα του χρυσού, ο οποίος δεν προσφέρει αποδόσεις.

Οι traders αναμένουν τώρα σε μεγάλο βαθμό μόνο μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα.

Ο χρυσός που θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι των οικονομικών αβεβαιοτήτων, γίνεται πιο ελκυστικός σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο άνω του 2% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές αναζήτησαν ασφαλές καταφύγιο μετά την την κατάρρευση της Silicon Valley Bank  που ανησύχησε τις αγορές.

«Όσο παραμένουν οι κίνδυνοι μετάδοσης που απορρέουν από την κατάρρευση της SVB, αυξάνοντας ενδεχομένως τους κινδύνους ύφεσης, τα περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια θα είναι ελκυστικά», εξηγεί ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Exinity, Χαν Ταν. «Αναμένουμε περισσότερες από ίσες πιθανότητες ο χρυσός να παραμείνει πάνω από τα 1.900 δολάρια κατά την προετοιμασία της συνεδρίασης της FOMC την επόμενη εβδομάδα, υπό την προϋπόθεση ότι το αμερικανικό δολάριο θα παραμείνει υποτονικό και η λειτουργία μείωσης του κινδύνου θα παραμείνει σε ισχύ» συμπλήρωσε.

Το ασήμι αυξήθηκε 0,6% στα 21,94 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα σημείωσε απώλειες 1% στα 986,17 δολάρια, ενώ το παλλάδιο αυξήθηκε κατά 1,2% στα 1.490,43 δολάρια.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.