Παράνομη η πρόσληψη του Σταθμάρχη



Παράνομη η πρόσληψη του Σταθμάρχη
ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ... ΟΑΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 

Παράνομη ήταν η μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας, σύμφωνα με τον βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπήρξε εσωτερική μετακίνηση του 59χρονου, όπως υποστηρίζεται από τα κυβερνητικά χείλη.

Με μία δήλωση του ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας ανατρέπει εκ θεμελίων το επίσημο αφήγημα που έχει υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση ως προς την τοποθέτηση του μοιραίου σταθμάρχη στη θέση - κλειδί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας. Από τη δήλωση του βουλευτή προκύπτει ξεκάθαρη και ολοφάνερη ευθύνη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Ο  Κώστας Τζαβάρας κάνει λόγο για παράνομη πρόσληψη του σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά και όχι μετάταξή του, ώστε να μην εμπίπτει σε κανένα όριο ηλικίας, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο βουλευτής υπογράμμισε ότι ο σταθμάρχης προσελήφθη παράνομα, διότι δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε ότι η πρόσληψή του έγινε με τις μετατάξεις. «Αυτή η μετάταξη, που επικαλείται ο κ. Βορίδης, αφορά μετακίνηση στο εσωτερικό του ΟΣΕ προσώπου που ήδη είναι υπάλληλος του ΟΣΕ», σημείωσε.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι είναι λάθος πως στην κινητικότητα δεν υπάρχει όριο και εξήγησε ότι η μετάταξη είναι μια σύνθετη διαδικασία. Συγκεκριμένα, για τη μετάταξη του σταθμάρχη από το Δημόσιο στον ΟΣΕ, ο εργαζόμενος χρειάστηκε να απολυθεί πρώτα από τη θέση στο Δημόσιο και μετά προσλαμβάνεται από τον ΟΣΕ. «Δεν έχουμε εσωτερική μετακίνηση», τόνισε.

Κατόπιν, πρόσθεσε ότι ο σταθμάρχης προσελήφθη με βάση την προκήρυξη που είχε γίνει. «Δεν παίζει ρόλο ότι ήταν αρχικά στον ΟΣΕ», συμπλήρωσε ο κ. Τζαβάρας και τόνισε ότι άλλο η απόσπαση και άλλο η μετάταξη. Ανέφερε, επίσης, ότι «οι ευθύνες αχνοφαίνονται». Μάλιστα, κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να ξανακοιτάξει το θέμα αυτό. «Προφανώς θα το ξέρει ο κ. Βορίδης, είναι πολύ καλός νομικός, μάλλον πρέπει να το ξανακοιτάξει», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΑ.

«Εάν δείτε την απόφαση του κύριου Πατέρα, η μετάταξη έχει γίνει από το υπουργείο Παιδείας. Mετάταξη από το Δημόσιο σε μια επιχείρηση κοινής ωφελείας. Αυτή δεν την προβλέπει ο εσωτερικός μηχανισμός του ΟΣΕ, αλλά ο νόμος 44/40 του 2016, που λέει ότι σε αυτή την περίπτωση τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα του μετακινούμενου τα ορίζει ο φορέας της υποδοχής, δηλαδή ο ΟΣΕ», πρόσθεσε.
.zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.