Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για τα Τέμπη


Συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή 12 Μαρτίου, τα συλλαλητήρια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Η «καρδιά» των κινητοποιήσεων χτυπά στο κέντρο της Αθήνας, αν και συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά, καθώς και άλλες πόλεις.

Συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα, από τις 12 το μεσημέρι και έως τη μια και μισή, βρισκόντουσαν σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια των ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Τα βασικά τους αιτήματα ήταν να μην συγκαλυφθεί η τραγωδία, οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι υπολογίζεται πως ξεπερνούσαν τις 20.000, έφεραν πανό με συνθήματα όπως: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ... Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ» και «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημίες, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

Με τη λήξη των συλλαλητηρίων ξεκίνησε η πορεία προς τον ΟΣΕ. Κατά τους προελέγχους της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές.

Περί τις 14:00, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια με κρότου λάμψης και χημικά στην πλατεία Καραϊσκάκη. Ειδικότερα, η πορεία έλαβε τέλος αφότου ομάδα αγνώστων προκάλεσε υλικές ζημιές σε τραπεζικά καταστήματα στην πλατεία και άναψε καπνογόνα. Η Αστυνομία απάντησε με κρότου λάμψης διαλύοντας έτσι το πλήθος των διαδηλωτών. 

Δ. Κουτσούμπας: Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. Εμείς όλοι θα γίνουμε των νεκρών μας η φωνή», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που δίνει το «παρών» στο μεγάλο συλλαλητήριο.

Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μέλη σωματείων, φοιτητές, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καθώς και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν για ακόμη μία μέρα κινητοποιήσεις, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα πως απαιτούν δικαιοσύνη για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας πλακάτ στα χέρια, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπέρ της δικαίωσης των θυμάτων, όπως «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κινήθηκε επί της λεωφόρου Νίκης για να καταλήξει στον Λευκό Πύργο.

Πλήθος πολιτών στους δρόμους της Λάρισας

Την ίδια ώρα, πλήθος πολιτών κατέβηκε στους δρόμους της Λάρισας ώστε να διαδηλώσει για την τραγωδία των Τεμπών. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία ΟΣΕ.

Πορεία και στο κέντρο της Πάτρας

Νέο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα. Η συγκέντρωση έλαβε χώρα στην πλατεία Γεωργίου. 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.


Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.