Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο - Το «φιλί» του Δία με την Αφροδίτη


 


 Εξαιρετικά κοντά θα έρθουν μεταξύ τους οι πλανήτες Αφροδίτη και Δίας, με αποτέλεσμα να φαίνεται σχεδόν σαν να αγγίζει ο ένας τον άλλον, στο νυχτερινό ουρανό, σύμφωνα με το BBC.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο γνωστό ως «σύνοδος» ή «σύζευξη» πλανητών και αναφέρεται στην κοντινή απόσταση που μοιάζει από τη Γη να έχει ένας πλανήτης με ένα φεγγάρι, άστρο ή έναν άλλον πλανήτη.

Δίας και Αφροδίτη έχουν αρχίσει να έρχονται πιο κοντά εδώ και μερικές εβδομάδες, όμως η επίσημη σύζευξη πρόκειται να λάβει χώρα στη 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, την Πέμπτη 2 Μαρτίου, όπως μεταδίδει ο Guardian. Ωστόσο, και οι δύο πλανήτες, καθώς και τα 4 φεγγάρια του Δία, αναμένεται να είναι ορατά, για αρκετές ώρες αργότερα.

Πώς θα δούμε τη σύνοδο Αφροδίτης – Δία

Η σύζευξη των δύο πλανητών θα είναι ορατή από κάθε γωνιά του πλανήτη, πιθανόν ακόμα και με γυμνό μάτι, μολονότι φυσικά ένα τηλεσκόπιο είναι ιδανικό για να απολαύσουμε το φαινόμενο σε όλο του το μεγαλείο.

Βασική προϋπόθεση, φυσικά, ο ουρανός να είναι ανέφελος, ενώ καλό θα είναι να ανεβείτε σε μια ταράτσα ή έναν ψηλό λόφο, έτσι ώστε να μην σας κρύβουν τη θέα τυχόν ψηλά κτίρια.

Στην Ελλάδα, είναι πιθανό να δούμε το «φιλί» μεταξύ Αφροδίτης και Δία από την ώρα που θα δύσει ο ήλιος, μέχρι και 2 ώρες αργότερα, με βάση τον αστρονομικό οργανισμό «In The Sky».

Θα πρέπει να κοιτάξουμε προς τη Δύση, λοιπόν, μεταξύ 18:19 και 20:44, την Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Η Αφροδίτη θα είναι πιο φωτεινή από τους δύο πλανήτης και πιθανότητα θα κάνει την εμφάνισή της πρώτη, εντούτοις σύντομα θα ακολουθήσει και ο Δίας, ο οποίος θα μοιάζει να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.