Αγωγή για απόπειρα ανθρωποκτονίας θα καταθέσει πολυτραυματίας από το δυστύχημα


 


 Στην δικαιοσύνη αναμένεται να προσφύγει ένας από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν στο πολύνεκρο δυστύχημα με τη σύγκρουση των τραίνων στα Τέμπη καθώς θα καταθέσει αγωγή για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του σταθμάρχη και κατά παντός υπευθύνου.

Πρόκειται για τον Λάζο Παπαζήση ο οποίο νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας καθώς έχει κατάγματα στα πλευρά ενώ κάνει ειδική θεραπεία στα μάτια του στα οποία μπήκαν σπασμένα γυαλιά.

Ο δικηγόρος του τραυματία, Γιώργος Μπαρτζώκης ανέφερε πως «σήμερα κάναμε παράσταση προς στήριξη της κατηγορίας για τον εντολέα μου πολυτραυματία που νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με κατάγματα πλευρά, ενώ έχουν μπει τζάμια στα μάτια του και κάνει ειδική θεραπεία. Η κατάστασή του είναι πολλή άσχημη και δεν μπορεί να κινηθεί.Στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας καταθέσαμε την πρώτη παράσταση για στήριξη της κατηγορίας».

Σύμφωνα με τις περιγραφές που του έδωσε ο πελάτης του, ξεκίνησε από τη Λάρισα για τη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται. Το δρομολόγιο αυτό ήταν το πιο φτηνό και οι επιβάτες περίπου 400. Στην Λάρισα δεν έκοψαν εισιτήριο γιατί ήταν κλειστό το γραφείο.

Την στιγμή της πρόσκρουσης, ο επιβάτης ένιωσε ένα μεγάλο τράνταγμα και πετάχτηκε πάνω. Σε διάφορα σημεία του σώματος του είχε αίματα από τα χτυπήματα. Άρχισε να κλαίει γιατί δεν μπορούσε να δει καλά και να σώσει άλλους επιβάτες που ήταν στο δεύτερο βαγόνι, όπως και εκείνος.

Οι επιβάτες κατάφεραν να φύγουν από ένα παράθυρο το οποίο έσπασε ένας γεροδεμένος άντρας και ήταν τυχεροί καθώς μετά το βαγόνι πήρε φωτιά.

«Θέλουμε να βάλουμε και νέα δεδομένα στην υπόθεση. Την απόπειρα ανθρωποκτονίας διότι κινδύνευσε να πεθάνει με ενδεχόμενο δόλο. Ο υπεύθυνος γνώριζε την επικινδυνότητα της κατάστασης όταν γύρισε το κλειδί και αφού το αποδέχεται ο κατηγορούμενος μιλάμε για ενδεχόμενο δόλο.

Η ευθύνη είναι σε τέσσερις κατηγορίες και ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο. Πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες μία μία. Η εντολή που έχω είναι να κάνω αγωγή κατά των τεσσάρων εταιριών, του σταθμάρχη, και όποιου άλλου κληθεί ένοχος αλλά κοιτάμε και τις ευθύνες του υπουργείου Μεταφορών», κατέληξε ο κ. Μπαρτζώκης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.