Μητσατάκης, Μελόνι, Κόστα συναντήθηκαν για την χάραξη της ""οικονομικής ""διακυβέρνησης


 


 

   Με τους ομολόγους του από την Ιταλία, Τζόρτζια Μελόνι, και της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, αναμένεται να συναντηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής (24/3).

Στόχος της συνάντησης, που πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού, είναι να υπάρξει συντονισμός και συζήτηση για τους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης ενόψει της συνόδου Eurosummit.

Σημειώνεται, ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να εξελιχθεί και στο επίπεδο των ηγετών (και όχι μόνο Eurogroup), να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και όχι σε στερεότυπα του παρελθόντος και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Την Πέμπτη, παρεμβαίνοντας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, έθεσε το ζήτημα της χάραξης ενός πιο μακροπρόθεσμου ενεργειακού σχεδιασμού και για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι κρίσιμα τα δίκτυα- «η ραχοκοκαλιά της ενεργειακής μετάβασης», όπως τα χαρακτήρισε- και η επένδυση σε αυτά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σε παρέμβαση του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξελλες, σχετικά με την ενέργεια ο Πρωθυπουργός, τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.