Προσχέδιο έκθεσης του Πενταγώνου των ΗΠΑ αναφέρει την πιθανότητα να μας έχουν ήδη επισκεφθεί οι εξωγήινοι


 



Το προσχέδιο έκθεσης που δημοσιοποίησε πριν μερικές μέρες το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων των Τομέων του Πενταγώνου (AARO – All-domain Anomaly Resolution Office) συγκλίνει με την (μάλλον εύλογη) εκτίμηση του πανεπιστημιακού καθηγητή και προέδρου του τμήματος Αστρονομίας του Χάρβαρντ, Άβι Λόεμπ πως εξωγήινοι «μπορεί» να έχουν ήδη επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα

Η έκθεση περιγράφει την πιθανότητα η εξωγήινη ζωή να έχει ταξιδέψει στη Γη, χρησιμοποιώντας ανιχνευτές που έχουν ενισχυθεί με συστήματα και εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο όπως π.χ. το ουράνιο σώμα «Οουμουαμούα» (σ.σ. Η λέξη Oumuamua στη γλώσσα αυτοχθόνων της Χαβάης σημαίνει «αγγελιαφόρος») που είχε εντοπιστεί τυχαία τον Οκτώβριο του 2017 και θεωρείται, με βάση την εκκεντρότητα της τροχιάς του, ότι προέρχεται από έξω από το Ηλιακό Σύστημα.

Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο θα μπορούσε να είναι ένα εξωγήινο μητρικό σκάφος με δυνατότητα απελευθέρωσης πολλών μικρών ανιχνευτών στο ηλιακό μας σύστημα και στη Γη για ανίχνευση, εντοπισμό και παρακολούθηση της ζωής για ερευνητικούς σκοπούς.

Αυτή τη θεωρία θεωρεί πολύ πιθανή ο πανεπιστημιακός καθηγητής Άβι Λόιμπ τονίζοντας πως «ίσως» το παράξενο αντικείμενο Οουμουαμούα να ήταν ένα εξωγήινο μητρικό σκάφος. Είτε επιβεβαιωθεί είτε όχι, «μας ανοίγει το μυαλό στην ιδέα ότι κάτι υπάρχει εκεί έξω» κατέληξε ανάβοντας εκ νέου την κουβέντα όχι τόσο για την βέβαιη ύπαρξη εξωγήινης ζωής όσο για το εάν και πότε κάποιες μορφές της επισκέφθηκαν τον πλανήτη μας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.