Ξεπουλάνε και το ογκολογικό του Παίδων,,


Ξεπουλάνε και το ογκολογικό του Παίδων,,
Εισήχθη χθες, Τρίτη, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μ. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» και τον εκσυγχρονισμό του δικαίου για τις μεταμοσχεύσεις.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το Σάββατο 3 Μαρτίου, με τίτλο «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία “Ογκολογικό Κέντρο Παίδων ‘Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ’”, εκσυγχρονισμός του δικαίου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις», αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας ανάμεσα στα άλλα προχωρά και στην ιδιωτικοποίηση του ογκολογικού κέντρου, αποσπώντας υπηρεσίες-πρότυπο από δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, οι οποίες αυτονομούνται και ιδιωτικοποιούνται. Προοπτική που έχει προκαλέσει εδώ και πολύ καιρό έντονες αντιδράσεις από τη μεριά τόσο του νοσηλευτικού όσο και του ιατρικού προσωπικού των Παιδιατρικών Νοσοκομείων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» και «Αγία Σοφία» που το στελεχώνουν.

«Δεν θα σταματήσουν»

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ογκολογικού κέντρου, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, κατήγγειλε, μιλώντας στο Debater: «Η κυβέρνηση χωρίς να έχει υπ’ όψιν τους εργαζομένους, χωρίς κανέναν διάλογο, προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου ογκολογικού κέντρου της χώρας και της Ευρώπης. Να το μετατρέψει από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Αυτό σημαίνει το άνοιγμα προς την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου. Αυτό θα έχει και συνέχεια, δεν θα σταματήσουν μόνο στο ογκολογικό τμήμα. Τα επιχειρήματα που έχουν στη διαβούλευση δεν πείθουν ούτε τους ίδιους τους εαυτούς τους. Σε ό,τι κάνουν αναφορά γίνονται και τώρα στο νοσοκομείο, στις κλινικές.

Δεν έχει να κάνει με καμία τροποποίηση κ.λπ. Ολα γίνονται, όπως αναφέρουν, για δικούς τους λόγους, που επικαλούνται, όπως σας ανέφερα, παραπάνω. Ο παιδικός καρκίνος είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι και γενικότερα την υγεία πρέπει να την έχει το κράτος και όχι κάποιος ιδιώτης, διότι βλέπουμε ότι η συγκρότηση του ιδιωτικού συμβουλίου είναι από διάφορους φορείς που δεν έχουν σχέση με το νοσοκομείο. Τους γιατρούς τούς έχουν από έξω… Αποφασίζει το νομικό πρόσωπο για πολλά πράγματα. Διαφωνούν σε όλο αυτό όλα τα εργατικά σωματεία και των δύο νοσοκομείων, “ Αγία Σοφία” και “Αγλαΐα Κυριακού”. Το επόμενο στάδιο είναι να πληρώνει ο πολίτης από την τσέπη του».

Tι λέει το υπουργείο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, με το ΝΠΙΔ η παρούσα ογκολογική μονάδα αναβαθμίζεται σε ογκολογικό κέντρο, ώστε να μπορεί να λειτουργεί με μεγαλύτερη ευελιξία προς όφελος των ασθενών, χωρίς να αλλάζει ο δημόσιος χαρακτήρας του. Ο έλεγχος του ΝΠΙΔ ανήκει αποκλειστικά στο Δημόσιο και όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν στους ασθενείς.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, για έγκαιρη διάγνωση -η οποία συνεπάγεται υψηλά ποσοστά ίασης-, με την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων θεραπειών. Ανάπτυξη ειδικών παιδιατρικών ογκολογικών τμημάτων, όπου τα παιδιά και οι έφηβοι με καρκίνο θα υποστηρίζονται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και στην περίοδο της επανένταξης.

newsbreak.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.