Η ΧΩΡΑ ΟΛΗ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ , ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ !!


 


Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ......

 Γενικός ξεσηκωμός αύριο Τετάρτη 8/3 ακριβώς μία εβδομάδα μετά το φρικιαστικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα σε ολόκληρη τη χώρα να καλούν σε παλλαϊκή απεργιακή «εξέγερση» τους εργαζόμενους απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12.30μ.μ, στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη για τις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου, με νέο συλλαλητήριο να έχει προγραμματιστεί για τις 7μ.μ. στο ίδιο μέρος. Κινητοποιήσεις για την εθνική τραγωδία, όμως, θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, ως ακολούθως:

    Πάτρα, 10.30 π.μ. πλατεία Γεωργίου
    Αγρίνιο, 12 μ. κεντρική πλατεία
    Αίγιο, 10.30 π.μ. στην Τρίγωνη Πλατεία.
    Αλεξανδρούπολη, 12 μ. Δημαρχείο
    Αλιβέρι, 1 μ.μ. Άγαλμα Λιγνιτωρύχου
    Αμαλιάδα, 9.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Αθανασίου
    Αμύνταιο, 12 μ. πλατεία
    Άμφισσα, 12.30 μ.μ. πλατεία Κεχαγιά (πάνω πλατεία)
    Αργοστόλι, 12 μ. κεντρική πλατεία
    Άρτα, 10 π.μ. πλατεία Κιλκίς
    Αταλάντη, 12μ. κεντρική πλατεία
    Βόλος, 12 μ. Θόλος
    Γιάννενα, 11 π.μ. κεντρική πλατεία
    Γιαννιτσά, 6 μ.μ. στον πεζόδρομο
    Δράμα, 11.30 π.μ. κεντρική πλατεία
    Ζάκυνθος, 10 π.μ. πλατεία Αγίου Μάρκου
    Ηγουμενίτσα, 6.30 μ.μ. πλατεία Δημαρχείου
    Ηράκλειο, 11 π.μ. πλατεία Ελευθερίας
    Θάσος, 12 μ. πλατεία Λιμένα
    Θήβα, 12 μ. κεντρική πλατεία
    Ιεράπετρα, 6.30 μ.μ.,πλατεία Ελευθερίας
    Ικαρία, 12 μ. πλατεία Αγίου Κηρύκου
    Ιστιαία, 12 μ. κεντρική πλατεία
    Καβάλα, 12 μ. κεντρική πλατεία
    Καλαμάτα, 6.30 μ.μ. πλατεία 23ης Μαρτίου
    Καρπενήσι, 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
    Καρδίτσα, 11 π.μ. κεντρική πλατεία
    Καρλόβασι Σάμου, 12 μ. πλατεία Καρλοβάσου
    Καρπενήσι, 7 μ.μ. κεντρική πλατεία
    Καστοριά, 11.30 π.μ., Αντιπεριφέρεια
    Κατερίνη, 6 μ.μ. κεντρική πλατεία
    Κέρκυρα, 11.30 π.μ. Εργατικό Κέντρο
    Κεφαλονιά, 12 μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου
    Κιλκίς, 6 μ.μ. πλατεία Ειρήνης
    Κοζάνη, 1 μ.μ. κεντρική πλατεία
    Κομοτηνή, 12 μ. κεντρική πλατεία
    Κόρινθος, 6.30 μ.μ. Περιβολάκια
    Κυπαρισσία, 11 π.μ. στο Δημαρχείο
    Κως, 11 π.μ., έξω από το νοσοκομείο
    Λαμία, 12 μ. πλατεία Πάρκου
    Λάρισα, 12 μ. κεντρική πλατεία
    Λασίθι, 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου
    Λευκάδα, 11 π.μ. πλατεία Αγίου Μηνά
    Λήμνος, 10.30 π.μ. λιμάνι Μύρινας
    Λιβαδειά, 12 μ. κεντρική πλατεία
    Μαντούδι, 1 μ.μ. κεντρική πλατεία
    Μυτιλήνη, 11 π.μ. πλατεία Σαπφούς
    Νάουσα, 10 π.μ. κεντρική πλατεία
    Ναύπακτος, 11 π.μ., στην πλατεία Φαρμάκη
    Ναύπλιο, 6.30 μ.μ. Ενδέκατη
    Ξάνθη, 12 μ. κεντρική πλατεία
    Πρέβεζα, 10.30 π.μ. παλιά ΚΤΕΛ
    Πύργος, 10 π.μ. κεντρική πλατεία
    Ρέθυμνο, 11 π.μ. Δημαρχείο
    Ρόδος, στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση μαθητών, φοιτητών στο Δημαρχείο και στις 18.00 συγκέντρωση σωματείων στην πλατεία Κύπρου.
    Σάμος, 12 μ. πλατεία Πυθαγόρα
    Σαντορίνη, 11.30 στην πλατεία των Φηρών
    Σητεία, 6.30 μ.μ., πλατεία Ηρώων
    Σκόπελος, 7 μ.μ. στην παραλία
    Τήνος, στις 11.30 π.μ., στην παραλία
    Τρίκαλα, 11 π.μ. πλατεία Ρήγα Φεραίου
    Τρίπολη, 6 μ.μ. πλατεία Πετρινού
    Φλώρινα, 1 μ.μ. πλατεία Μόδη
    Χαλκίδα, 12 μ. Δικαστήρια
    Χανιά, 10 π.μ. πλατεία Δημοτικής Αγοράς
    Χίος, 12 μ. στην είσοδο της Απλωταριάς

Οσον αφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στις οποίες συμμετέχουν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής μετέτρεψε, επίσης, την αρχική στάση εργασίας σε 24ωρη απεργία.

Στην απεργία συμμετέχουν και η Ομοσπονδία Οικοδόμων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά, η Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Απεργιακές αποφάσεις έχουν πάρει, επίσης, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, Σαλαμίνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας, Αγρινίου, Άρτας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Λαμίας, Λέσβου, Λευκάδας – Βόνιτσας, Λιβαδειάς, Νάουσας, Φωκίδας, Βόλου, Καρδίτσας, Χανίων και Σάμου.

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει και ο ΕΦΚΑ, με τους εργαζομένούς του να διεκδικούν την ουσιαστική ενίσχυση του Φορέα, την διασφάλιση των δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, καθώς και την μη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην κοινωνική ασφάλιση.
Τι αποφάσισαν ΜΜΜ και ταξί

Για 24 ώρες θα παραμείνουν καθηλωμένοι αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου ο προαστιακός, τα τρένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην Αθήνα, ενώ δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Από την άλλη, το Μετρό, ο Ηλεκτρικός και το Τραμ θα λειτουργούν για κάποιες ώρες.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του Μετρό των γραμμών 1 και το ΤΡΑΜ θα κυκλοφορούν από τις 11:00 έως τις 17:00 και οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 θα κυκλοφορούν από τις 12:00 έως τις 16:00.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία για τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Το παρών στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα δώσουν στις 12:30 της Τετάρτης και οι οδηγοί Ταξί, όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής. Σημειώνεται ωστόσο, ότι τα ταξί θα κινηθούν για να διευκολύνουν τις μετακινήσεις.

Στη σχετική ενημέρωση, αναφέρουν: «Δεν είναι ώρα για σιωπή, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα Το ΣΑΤΑ είναι αρωγός στον αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των Ελλήνων που απαιτούν σύγχρονες και ασφαλείς δημόσιες μεταφορές καθώς και την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για την δολοφονία δεκάδων ανθρώπων στα Τέμπη. Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, ήταν εγκληματική πολιτική ανεπάρκεια. Ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Η ανθρώπινη ζωή και το κοινωνικό αγαθό της μεταφοράς, μπήκαν σε δεύτερη μοίρα και κυριάρχησε η απληστία και η μανία για μεγαλύτερο κέρδος. Φτάνουν πια τα κροκοδείλια δάκρυα και οι συστάσεις επιτροπών. Δεν θέλουμε και δεν αντέχουμε άλλη εθνική τραγωδία. Το ΣΑΤΑ θα είναι εκεί. Μαζί με όλους τους συμπολίτες μας. Δεν είναι ώρα για σιωπή, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα. Το «πάμε και όπου βγει», οι ιδιωτικοποιήσεις και η εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών όπως οι μεταφορές, η υγεία και η εκπαίδευση, δεν μπορούν να είναι μέρος κυβερνητικής πολιτικής. Η ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπορεί να μπει στο ζύγι του κέρδους και του πλούτου καμιάς κυβέρνησης και καμιάς πολυεθνικής εταιρίας. Ως κλάδος, καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση στις 12.30 Μ.Μ στην πλατεία Συντάγματος. Ενώνουμε την φωνή μας με τον ελληνικό λαό και λέμε “ΟΧΙ στην φίμωση της κοινωνίας” “ΟΧΙ σε συρμούς θανάτου” “ΟΧΙ σε συγκάλυψη ευθυνών”. Να αποδοθούν χωρίς εκπτώσεις και συμψηφισμούς, οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών».
Ξανά στους δρόμους φοιτητές και μαθητές

Αύριο Τετάρτη, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών της πρωτεύουσας έχουν δώσει ραντεβού στις 12:00 στα Προπύλαια, ενώ για την ίδια ώρα, έχει απευθύνει κάλεσμα στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Χαιρετίζοντας τις κινητοποιήσεις που απαιτούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της 8ης Μαρτίου και στη συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα», αναφέρει η ΔΟΕ και προσθέτει «όλοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές μας μπορούμε να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να μην σιωπήσουμε και να απαιτήσουμε, οργανωμένα, να αποδοθούν οι ευθύνες χωρίς συμψηφισμούς και συγκαλύψεις».
Γιατί απέχει η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι λόγω του 38ου Συνέδριου της που είναι προγραμματισμένο για μεθαύριο, Πέμπτη 9/3, δεν θα μετέχει στην αυριανή πανελλαδική απεργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ: «Αύριο 8 Μάρτη μια σειρά Εργατικών Κέντρων και Σωματεία έχουν κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις. Στις εργασίες του Συνεδρίου κεντρικό θέμα θα αποτελέσει η εκπόνηση πλαισίου θέσεων για τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών και μέτρων για να μην ξαναθρηνήσουμε ζωές. Το πλαίσιο αυτό θα υποστηριχθεί και από απόφαση για απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις. Είναι αδιανόητο να παρουσιαστούν επαναλήψεις φαινομένων του παρελθόντος δηλαδή αδιαφάνεια, συγκαλύψεις, μεταθέσεις ευθυνών, καθυστερήσεις, που οδηγούν στη λήθη και η κοινωνία να έχει την πικρή γεύση της ατιμωρησίας των όποιων ισχυρών. Τα Συνδικάτα είναι και θα είναι εδώ και όλες οι δυνάμεις τους θα πρέπει να υπηρετούν τη δική τους αυτόνομη στρατηγική, μακριά από εντάξεις στις κομματικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις. Θέλουμε απαντήσεις στα ΓΙΑΤΙ.
Θέλουμε απαντήσεις στο ΠΩΣ δε θα ξαναζήσει η χωρά τέτοιες τραγωδίες.»

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.