Αντιδράσεις από την ΠΟΕΔΗΝ για την ιδιωτικοποίηση της ογκολογικής μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου «Αγ.Σοφία»


Παναττική Στάση εργασίας την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου για την Ιδιωτικοποίηση της ογκολογικής μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία».

Την αντίδρασή της ΠΟΕΔΗΝ προκαλεί η «ψήφιση του Νομοσχεδίου για την Ιδιωτικοποίηση της ογκολογικής μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου “Αγία Σοφία”», όπως καταγγέλλει.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος περιγράφει ότι λίγες ημέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων στα δημόσια κοινωνικά αγαθά και μάλιστα του πυρήνα τους που είναι η δημόσια υγεία και ειδικότερα η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου. Τμήματα και κλινικές που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου του Νοσοκομείου Παίδων Αγίας Σοφίας αυτονομούνται και ιδιωτικοποιούνται.

«Εδώ πρόκειται για πονεμένα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο. Για γονείς σε απόγνωση που ψάχνουν την ελπίδα για τα άρρωστα παιδιά τους. Πως τολμάνε να κάνουν κάτι τέτοιο; Χρόνος υπάρχει να αλλάξουν άποψη και να μην το ψηφίσουν στη Βουλή. Πρέπει να ξεσηκωθεί η κοινωνία».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί ότι ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας. «Η ογκολογική μονάδα παίδων Αγίας Σοφίας είναι πρότυπο σε όλη την Ευρώπη και μοναδική στη χώρα μας με τόσο ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών. Φυσάει με την άριστη λειτουργία της. Τι πάνε να κάνουν;»

Στην ανακοίνωση, λόγος γίνεται και για τις εργασιακές σχέσεις όσων απασχολούνται στην εν λόγω μονάδα για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων που έρχεται.

Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους του ογκολογικού κέντρου να επιλέξουν τον Ιούλιο εφέτος εαν επιθυμούν να μείνουν για δουλειά στο ογκολογικό κέντρο ως αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ή να γυρίσουν πίσω στο Αγίας Σοφίας.

Τέλος, ο κ. Γιαννάκος, κάνει αναφορά και στον «άκαρπο» διαγωνισμό των τριών νοσοκομείων (Σπάρτη, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη) και καταγγέλλει πως το κράτος παρακολουθεί αμήχανο.

Παναττική Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ

Παναττική Στάση Εργασίας, συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», πορεία στη Βουλή, ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ με ανοιχτή ακόμα την ημερομηνία.

Με ανοιχτή ακόμα την ημέρα αφού δεν έχει οριστεί η ημέρα ψήφισης στη Βουλή, η ΠΟΕΔΗΝ αντιδρά για την «ψήφιση του Νομοσχεδίου για την Ιδιωτικοποίηση της ογκολογικής μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου “Αγ. Σοφία”».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Εισήχθη στο Βουλή το Νομοσχέδιο με το οποίο για πρώτη φορά από συστάσεως του ΕΣΥ αποσπώνται υπηρεσίες πρότυπο από ένα Νοσοκομείο, αυτονομούνται και ιδιωτικοποιούνται. Αυτό συμβαίνει στο Νοσοκομείο Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”. Η Ογκολογική Μονάδα Παίδων που παρέχει ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών, η μοναδική στη χώρα μας, πρότυπο σε όλη την Ευρώπη, αποσπάται και μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις. Τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία της Μονάδας καθότι οι εργαζόμενοι μπορεί να ζητήσουν να αποχωρήσουν από τη Μονάδα και να δουλέψουν στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”.

Υπάρχει κίνδυνος οι οικογένειες να επιβαρύνονται για την παροχή υπηρεσιών. Ουσιαστικά με αυτή την ακατανόητη απόφαση ιδιωτικοποιείται η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου στη χώρα μας. Ανοίγει κερκόπορτα ιδιωτικοποίησης και άλλων αντίστοιχων εξειδικευμένων υπηρεσιών Νοσοκομείων.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Την ημέρα ψήφισης κατάθεσης του Νομοσχεδίου στη Βουλή την άλλη εβδομάδα (Τετάρτη ή Πέμπτη) προκηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας 10.00 – 15.00 και συγκέντρωση στις 10.30 στο Νοσοκομείο Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Σε συντονισμό με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”. Να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου.

Εγκαίρως θα προσδιορίσουμε την ημερομηνία». 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.