Η Ξάνθη βροντοφώναξε «ποτέ ξανά» και ζήτησε απονομή δικαιοσύνης για τα Τέμπη


Στους δρόμους ξεχύθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (8/3) εκατοντάδες πολίτες στην Ξάνθη, συμμετέχοντας στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, επαγγελματίες από διάφορους κλάδους και πολίτες όλων των ηλικιών έδωσαν ραντεβού στην κεντρική πλατεία της πόλης. 

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για τις αδικοχαμένες ψυχές που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι διαδηλωτές έστειλαν ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα: «ποτέ ξανά». 

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να σχηματίζουν ένα νέο μεγάλο ποτάμι οργής. Συμβολικά, οι μαθητές τοποθετήθηκαν στην κορυφή της πορείας, χαράζοντας τον δρόμο που ακολούθησε το πλήθος. 

Οι διαδηλωτές πέταξαν στους δρόμους τυπωμένα εισιτήρια της Hellenic Train, για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, πάνω στα οποία υπήρχε η ένδειξη «Χωρίς επιστροφή», με κεφαλαία κόκκινα γράμματα. 



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.