Δείτε που πήγαν τα κεφάλαια του ταμείου ανακαψης ,,για τους άλλους δεν έχει


Δείτε που πήγαν τα κεφάλαια του ταμείου ανακαψης ,,για τους άλλους δεν έχει 

Ποιες εισηγμένες πήραν και πόσα από 
τα πολύτιμα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) είναι φυσικά περιζήτητα, αλλά, όπως διεξοδικά έχει παρουσιάσει η στήλη, δεν είναι διαθέσιμα για όλους, παρά μόνο για τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους και κάποιες εξαιρέσεις από την δυναμική μεσαία κεφαλαιοποίηση. 

Σας είχα υποσχεθεί ότι θα σας παρουσίαζα σε πρώτη φάση ποιες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις, οι ίδιες ή μέσω θυγατρικών τους, πήραν μέχρι τώρα και πόσα κεφάλαια από το ΤΑΑ και κρατώ την υπόσχεσή μου.

Με στοιχεία, λοιπόν, μέχρι και το τέλος του περασμένου Οκτωβρίου, τα οποία είναι διαθέσιμα, ιδού ποιες είναι οι εταιρείες και τα αντίστοιχα ποσά που πιστώθηκαν από το Ταμείο:

ΟΤΕ 93,75 εκατ. ευρώ
Autohellas 85,048 εκατ.
Ελληνικά Πετρέλαια 20,894 εκατ.
Attica Συμμετοχών 8,171 εκατ.
Πετρόπουλος 4,973 εκατ.
Πλ. Θράκης 3 εκατ. (μέσω της θυγατρικής THRACE NONWOVENS & GEOSYNTHETICS)
Μότορ Όιλ 2,216 εκατ. (μέσω των θυγατρικών AVIN και CORAL)
Αυτά, για να έχετε μία πρώτη γεύση γύρω από τις εισηγμένες επιχειρήσεις και κατά πόσο σπεύδουν για να ωφεληθούν από τα δάνεια του Ταμείου.

 Είναι πολύ πιθανό πάντως, στο διάστημα που μεσολάβησε από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα να έχουν ευεργετηθεί από τα κεφάλαια του ΤΑΑ και άλλες εισηγμένες εταιρείες.

 Σπεύδω, τέλος, να συμπληρώσω ότι τη μερίδα του λέοντος γενικά από τις ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πάρει ο όμιλος Olympia του Πάνου Γερμανού, μέσω των εταιρειών Sunlight, Public,Softone και Τεχνοφόρμ, που πήρε συνολικά 147.125.679 εκατ. ευρώ. Νεότερα, μόλις υπάρξει επίσημη επικαιροποίηση
.
radar.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.