Οι σιδηροδρομικοί σταματούν τις απεργίες μετά την συναντηση τους με τον Γ.Γεραπετρίτη!!


 


 

Σταματούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι σιδηροδρομικοί έπειτα από την συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης με τον υπουργό Επικρατείας - και πλέον αρμόδιο και για θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών - Γιώργο Γεραπετρίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε σήμερα, 9 Μαρτίου με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και άλλων σωματείων και αντηλλάγησαν απόψεις για όλα τα θέματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο».

Όπως σημειώνεται, υπήρξε μια πολύ σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήθηκε να οριστεί νέα συνάντηση, άμεσα, για τη συνέχισή της και την ασφαλή επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ – ΜΣΤ), μάλιστα, αποφασίστηκε από κοινού να σταματήσουν σήμερα οι απεργίες σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

Αυτό σημαίνει ότι τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού θα εκτελούνται και πάλι κανονικά, μετά από 9 ημέρες απεργίας που ακολούθησαν την τραγωδία με 57 νεκρούς στα Τέμπη.
Συγκεκριμένα:

Οι προτάσεις των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο για την ασφαλή επανεκκίνησή του συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και άλλων σωματείων. «Υπήρξε μια πολύ σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήθηκε να οριστεί νέα συνάντηση, άμεσα, για τη συνέχισή της και την ασφαλή επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΜΣΤ Γιάννης Ντίτσας είπε «κατατέθηκαν προτάσεις από την ΠΟΣ που είναι διαχρονικές, αλλά σήμερα επίκαιρες για ανοικτό, ασφαλή και ποιοτικό σιδηρόδρομο». «Η δέσμευση του υπουργείου», συνέχισε, «είναι ότι για να επανεκκινήσει ο σιδηρόδρομος θα πρέπει να υπάρχουν όλα τα εχέγγυα και απ΄ την πλευρά της πολιτείας και από την πλευρά των εργαζομένων για την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρόμου. Θα συναντηθούμε και πάλι εκ νέου, την ερχόμενη εβδομάδα, για να δούμε πως θα προχωρήσει η διαδικασία».
Σύμφωνα με πηγές των σιδηροδρομικών, μεταξύ των προτάσεων των Σωματείων που θα συγκεκριμενοποιηθούν και θα ενσωματωθούν σε ενιαίο κείμενο, περιλαμβάνεται η υιοθέτηση μέτρων όπως:

     Ψυχολογική υποστήριξη στους εργαζόμενους Έλξης και Κίνησης Αμαξοστοιχιών  
    Σταδιακή επαναλειτουργία των αρτηριακών αμαξοστοιχιών και στελέχωση τους από το Προσωπικό Κίνησης και Ελέγχου Αμαξοστοιχιών με τρεις υπαλλήλους.
     'Αμεση επαναλειτουργία των εμπορικών αμαξοστοιχιών στην Βόρεια Ελλάδα και στην συνέχεια της αποκατάστασης της σιδηροδρομικής υποδομής, σταδιακή δρομολόγηση όλων των εμπορικών αμαξοστοιχιών.
     Μείωση των ορίων ταχύτητας στα μη τηλεδιοικούμενα τμήματα δικτύου
     Επικαιροποίηση του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας και πιστή εφαρμογή του
     Σαφής προσδιορισμός ως προς τα καθήκοντα του Προϊστάμενου Αμαξοστοιχίας
    Σωστή ροή ανταλλακτικών για αύξηση και αξιοπιστία του τροχαίου υλικού
    Εκπαίδευση του προσωπικού Έλξης και Κίνησης σε όλο το τροχαίο υλικό
     'Αμεση κάλυψη αναγκών των Διευθύνσεων Δικτύου Κυκλοφορίας,  
    Μείωση δρομολογίων των επιβατικών κατά 50% περίπου (αρτηριακά τρένα)
     Σταδιακή αύξηση όλων των δρομολογίων των προαστιακών συρμών

Επαναλειτουργία του GSMR  

    'Αμεση μονιμοποίηση των συναδέλφων με παροχή υπηρεσιών με αξιολόγηση
     Νέα προκήρυξη για θέσεις που αφορούν το οργανόγραμμα εντός τριμηνου

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.