Η Κομισιόν αθωώνει την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ αναφέροντας ότι δεν φταίει για το δυστύχημα στα Τέμπη!!


 

 



ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;;; 

ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ, ΟΝΕΙΔΟΣ, ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ...

ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΗΗ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΘΩΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ-ΤΑ ΝΕΑΣ ΠΑΙΔΙΑ  ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ!!

Κανένα μερίδιο ευθύνης δεν φέρνουν για την τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε την ζωή σε 57 ανθρώπους η τρόικα ή η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λέει η Κομισιόν.

Έφυγαν από την Αθήνα οι ειδικοί της Κομισιόν οι οποίοι είχαν έρθει μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

«Οι συναντήσεις με την αντιπροσωπείας μας στην Αθήνα, ολοκληρώθηκαν. Υπήρξαν πολυάριθμες συναντήσεις με τις Αρχές καθώς και με φορείς στον τομέα των σιδηροδρόμων», τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανταλμπέρ Γιανζ κατά την σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες.

Η αντιπροσωπεία  είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα υποδομών και μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη ενώ ο πρωθυπουργός είχε τηλφωνική συνομιλία και με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Προς το παρόν αυτό που μπορώ να πω γι’ αυτή την επίσκεψη είναι ότι επέτρεψε να προσδιοριστούν και να συζητηθούν οι τομείς στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση αναζητεί την υποστήριξη της Επιτροπής. Τώρα θα δούμε τα συμπεράσματα της επίσκεψης όταν θα μπορέσουμε να συζητήσουμε με αυτή την ομάδα και σε αυτό το σημείο μπορεί να μπορούμε να μπούμε σε επιπλέον λεπτομέρειες» προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

Η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Επιτροπής Ντάνα Σπίναντ αναφέρθηκε στις μεγάλες διαδηλώσεις που έγιναν χθες στη χώρα και σημείωσε πως το δυστύχημα προκάλεσε μεγάλο πένθος στην Ελλάδα και είναι κατανοητό να εκφράζεται απογοήτευση.

Η εκπρόσωπος για οικονομικά θέματα, Βέρλε Νατς, απάντησε ότι στο πλαίσιο των προγραμμάτων μεταρρύθμισης, η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μεταρρυθμίσει τον τομέα μεταφορών και να ευθυγραμμίσει την οργάνωση των υποτομέων με κοινοτικές οδηγίες. Πρόσθεσε ότι η αναδιοργάνωση αφορούσε το διαχωρισμό ιδιοκτησίας, διαχείρισης και συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου από τη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών που ιδιωτικοποιήθηκαν. Επίσης, ανέφερε ότι αυτό είναι σύμφωνο με κοινοτική νομοθεσία που ισχύει για όλα τα κράτη μέλη.

«Άρα η ιδιωτικοποίηση και το δυστύχημα είναι δύο εντελώς διαφορετικά θέματα» τόνισε η Βέρλε Νατς.

Τέλος, επανέλαβε ότι τα ελλείμματα των υποδομών και της διαχείρισής τους είχαν εντοπισθεί και η ελληνική κυβέρνηση στόχευε να τα αντιμετωπίσει και στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.