Συνάντηση Ν.Δένδια – Μ.Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας βρίσκεται σήμερα (20.03.2023) στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Ο Νίκος Δένδιας πρόκειται να συναντηθεί στη μία με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μ. Τσαβούσογλου

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί σήμερα, Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023, στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ – Ιράκ. Την επομένη, Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Τα θέματα συζήτησης θα είναι η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και η κατάσταση στην Τυνησία.

Υπό το λήμμα τρέχουσες υποθέσεις, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στο Ιράν και τις εξελίξεις όσον αφορά τον Διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην Κοινή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών και των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, με θέματα συζήτησης την υλοποίηση της Στρατηγικής Πυξίδας, έναν χρόνο μετά την έγκρισή της, και τη στήριξη της Ουκρανίας από πλευράς ΕΕ.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία, η οποία θα συνδιοργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.