Ευρωκοινοβούλιο: Κατηγορούν τους Έλληνες για κλέφτες χρημάτων και τιμαλφών από μετανάστες


Ανταπόκριση από Στρασβούργο - Νίκος Ρούσσης 

Επικαλούμενοι έρευνες εφημερίδων (El Paísand, Solomon) , τρείς ευρωβουλευτές της Ομάδας της Αριστεράς και των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο (Sira Rego, Ernest Urtasun, Eugenia Rodríguez Palop ), υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας φέρεται να έχουν κλέψει περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και άλλα τιμαλφή από μετανάστες τα τελευταία έξι χρόνια.

Στην γραπτή τους ερώτηση που υπέβαλλαν στην Κομισιον, τονίζουν, ότι αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει τα παράπονα πολλών οργανισμών τα τελευταία χρόνια, ότι αυτή είναι κοινή πρακτική στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των απωθήσεων.

Οι περιπτώσεις που αναλύθηκαν, οι οποίες αναφέρουν ακόμη και άτομα που απασχολούνται στο ελληνικό σύστημα ασύλου ως πηγές, δείχνουν ότι αυτή είναι η τυπική διαδικασία λειτουργίας.

Αυτό έχει αναφερθεί από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία σημειώνει ότι το 88% των απελαθέντων υπέστη βία και από το 93% κλάπηκαν χρήματα και τιμαλφή.

Ρωτούν, λοιπόν, την Κομισιόν αν προτίθεται να ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβώσει εάν αυτά τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα καθώς και αν θεωρεί ότι η εκταμίευση ευρωπαϊκών κονδυλίων σε παραμεθόριες περιοχές είναι συμβατή με την πρακτική αφαίρεσης χρημάτων και τιμαλφών από μετανάστες.

zougla.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.