Η Εύα Καϊλή προσφεύγει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου .Τι δηλώνει ο Μ.Δημητρακόπουλος!!


 


 Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου προσφεύγει η Εύα Καϊλή, μετά την απόρριψη της έφεσής της.

«Πήγαμε στον 'Αρειο Πάγο, γιατί έτσι, πετυχαίνουμε απ' τους δύο μήνες να πάμε στον ένα μήνα για να έχουμε δικαίωμα αίτησης αποφυλάκισης» σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορός της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σημειώνεται ότι στις 3 Μαρτίου, απορρίφθηκε από το Εφετείο των Βρυξελλών η αίτηση αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή κι έτσι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα παραμείνει στη φυλακή των Βρυξελλών ακόμη δύο μήνες.

Λίγο νωρίτερα είχε απορριφθεί το αντίστοιχο αίτημα του επίσης εμπλεκόμενου στην υπόθεση Qatargate, Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος θα παραμείνει στη φυλακή για έναν ακόμη μήνα.

Η Καϊλή και ο Ταραμπέλα, εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο που έχει προκαλέσει τριγμούς στο Ευρωκοινοβούλιο, άσκησαν έφεση στην απόφαση για προφυλάκισής τους, η οποία εξετάστηκε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Οι συνήγοροι της Καϊλή υποστήριζαν ότι πρέπει να αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, όπως έγινε την περασμένη εβδομάδα με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Βασικό επιχείρημα των συνηγόρων της είναι ότι έχει ένα μικρό παιδί και πρέπει να βρίσκεται κοντά του.

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Βελγίου:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, οι Eύα Καϊλή και Μαρκ Ταραμπέλα, μέλη της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορούμενοι για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εμφανίστηκαν στις 28 Φεβρουαρίου ενώπιον του Εφετείου.

Η προδικαστική κράτηση των δύο αυτών υπόπτων παρατάθηκε κατά δύο και ένα μήνα αντίστοιχα. Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο τύπου».  

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.