Μυστική συνάντηση των εισαγγελέων Ισίδωρου Ντογιάκου και Σταμάτη Δασκαλόπουλου


 


 Τι είναι άραγε εκείνο που έκανε τον εποπτεύοντα τις έρευνες προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλο, να μεταβεί χθες στο γραφείο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πώς είναι δυνατόν να διέλαθε αυτό της προσοχής των συνήθως τόσο καλά πληροφορημένων δικαστικών συντακτών; Φυσικά και είναι απόλυτο δικαίωμα του κάθε εισαγγελέα που χειρίζεται μια υπόθεση να συνομιλήσει με τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου. Όμως ποιος ήταν ο λόγος που η συνάντηση έγινε εν κρυπτώ και γιατί δεν αναφέρθηκε λέξη γι’ αυτήν; Τι ήταν εκείνο που ανάγκασε τον κ. Δασκαλόπουλο να επικοινωνήσει δια ζώσης και όχι εγγράφως ή τηλεφωνικώς;

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα ειδικά όταν πρόκειται για μια τόσο σοβαρή υπόθεση όπως αυτή της τραγωδίας στα Τέμπη και καλό είναι να μην μένει τίποτα στο σκοτάδι έτσι ώστε οι πολίτες και κυρίως τα θύματα να μπορούν να εμπιστευτούν έστω τη Δικαιοσύνη. Πολλώ μάλλον όταν προηγήθηκε η αδιανόητη επιστολή Μητσοτάκη προς τον Ισίδωρο Ντογιάκο στα πλαίσια της προσπάθειας να επιβάλει στη δικαιοσύνη το πόρισμα της επιτροπής που διόρισε ο μη ορκισμένος υπουργός του.

Μια εξήγηση για την αποσιωπημένη αυτή συνάντηση ίσως είναι το να μη δοθεί τροφή για σχόλια λόγω της παλιάς σχέσης των δύο εισαγγελέων. Ολοι θα θυμούνται ακόμα την υπόθεση με τα στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια και ειδικότερα τις αναφορές του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη τόσο για τον κ. Δασκαλόπουλο όσο και για τον κ. Ντογιάκο. Για μεθοδεύσεις και κατασκευασμένα αδικήματα έκανε τότε λόγο ο Β. Μαρινάκης λέγοντας ότι ο κ. Δασκαλόπουλος «πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισ. Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου» (ΒΗΜΑ 6/9/2016). Παράλληλα τότε ο εκδότης και συνεργάτης του εφοπλιστή Γιάννης Κουρτάκης έκανε σφοδρές επιθέσεις στον  «ψηλό παναθηναϊκάκια» δηλαδή στον σημερινό εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν και για την αποφυγή παρόμοιων  συσχετισμών όφειλαν οι δύο εισαγγελείς να δημοσιοποιήσουν τη συνάντηση κι όχι να επιβάλλουν (;) την αποσιώπησή της. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι η συνάντηση έγινε αντιληπτή από τους δημοσιογράφους αλλά δεν θεωρήθηκε… άξια λόγου.

Αντα Ψαρρά
Πηγή: efsyn.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.