Έρευνα της πυροσβεστικής για τα αίτια της έκρηξης στο τρένο – Βρέθηκαν φιάλες υγραερίου στο τρίτο βαγόνι!!

 

 




Για δεύτερο 24ωρο επιχείρησαν την Πέμπτη τα διασωστικά κλιμάκια στο σημείο της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, επικεντρώνοντας τις έρευνες τους στο συμπιεσμένο και σε σχήμα “Γ” βαγόνι-εστιατόριο της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Οι πυροσβέστες αφαιρούν τμηματικά τα μεταλλικά στοιχεία των τρένων, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού.

Εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι, θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας.

Παράλληλα ειδικά κλιμάκια συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία από το πεδίο σε μια προσπάθεια να διασταυρωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη και τη φωτιά που σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Η πρώτη εκτίμηση οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η αρχική έκρηξη και εστία φωτιάς προκλήθηκε από σπινθήρες και ανάφλεξη καυσίμων για να ακολουθήσουν εκρήξεις φιαλών υγραερίου που υπήρχαν μέσα στο βαγόνι-εστιατόριο, οι οποίες μεγέθυναν την ένταση της φωτιάς και το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, βρέθηκαν δύο φιάλες υγραερίου που δεν εξερράγησαν, αλλά εξετάζεται το κατά πόσο μπορεί να υπήρχαν και άλλες φιάλες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τ
ην έκρηξη.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.